Bagværk

Boller med chiafrø og porre

 photo 10832087_725034117591645_1420118686_n_zps8fb3ac08.jpg photo 10802897_1376418339318434_461091713_n_zps821af867.jpg

Der findes nærmest ikke noget hyggeligere end duften af friskbagte boller på en søndag formiddag. Især her i kolde december. De her boller indeholder blandt andet porre og chiafrø, så de er et godt bud på sund hjemmebag. Det lyder måske lidt underligt med porre, men det smager virkelig lækkert. De får sådan en sødlig smag…

Ellers så har jeg bare at sige….. Rigtig god fredag til jer 😀

Her har I opskriften:

Det skal du bruge (ca. 12. stk.): 
2 gulerødder
1 porre
3 dl. lunken vand
25 g. gær
1 dl. olivenolie
2 spsk. creme fraiche
1/2 dl. solsikkekerner
6 dl. speltmel
4 dl. fuldkornsdurummel
3 spsk. chiafrø
1 tsk. salt
Gule hørfrø (el. bare almindelige) til at drysse ovenpå

Sådan gør du: 
1. Bland gær i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie og salt.
2. Riv gulerødderne og skær porren i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne til vandet med gær.
3. Tilsæt derefter creme fraiche, solsikkekerner, speltmel, fuldkornsdurummel og chiafrø. Rør rigtig rundt. Konsistenten skal være klistret.
4. Lad dejen hæve i ca. 3o min.
5. Fordel derefter dejen på en bageplade med en stor ske. Drys med hørfrø.
6. Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200 grader. Alt efter din ovn.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.