Rød karry med tofu

Hvis du elsker varme, krydrede retter med masser af smag og grøntsager, så er denne vegetariske rød karry med tofu lige noget for dig. Her får du en nem og lækker hverdagsret, der både mætter og smager fantastisk. Den cremede kokosmælk, den aromatiske rød karry paste og de sprøde grøntsager giver en skøn balance mellem styrke og mildhed. Og så er tofu det perfekte proteinrige indslag, der suger smag til sig og gør retten fuldendt. Jeg laver ofte denne rød karry med tofu, når det skal gå hurtigt, men stadig smage af noget.

en tallerken med rød karry med tofu

Reklamelinks er markeret med*

En portion rød karry med todu med ris til
Ingen bedømmelser endnu

Rød karry med tofu og kokosmælk

Rød karry med tofu er den lækreste vegetariske hverdagsret, som jeg laver igen og igen. Spis den med ris eller nudler til og kom gerne ekstra toppings på.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 400 g tofu
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ broccoli (250 g)
  • 3 cm frisk ingefær (eller 2 tsk tørret ingefær)
  • 4 tsk rød karry pasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk limesaft

Tilbehør

  • 400 g ris
  • forårsløg
  • frisk lime
  • evt ristede sesamfrø eller cachewnødder

Tilberedelse

  • Dup tofuen tør med noget køkkenrulle eller et rent viskestykke. Skær det i tern og steg på en pande/i en wok i smagsneutral olie. Du kan evt også ligge tofuen i et pres mellem noget tungt først i 20 minutter. Dette gør tofuen mere sprød, da mere væske kommer ud, men jeg springer ofte denne del over.
    400 g tofu
  • Tag ternene af panden og kom dem på en tallerken, når de begynder at blive gyldne/sprøde. Det tager ca. 10-15 min.
  • Nu til grøntsagerne, som du klargører og kommer i løbende. Hak løg og hvidløg fint. Kom dem i en wok med 1 spsk olie i. Skær peberfrugten i tynde strimler og kom i. Tilsæt til slut broccoli i små buketter og finthakket ingefær.
    1 løg,4 fed hvidløg,1 rød peberfrugt,1/2 broccoli,3 cm frisk ingefær
  • Efter nogle minutter tilsættes rød karry paste og så skal det lige svitses af, så smagene rigtig kommer frem. Obs: Der kan være stor variation på styrke. Her har jeg brugt en version, som er købt i en supermarked. Hellere kom for lidt i og så tilsæt mere senere.
    4 tsk rød karry pasta
  • Tilsæt kokosmælk, soya og limesalt og lad retten simre i 20 minutters tid. Smag til om der evt. mangler noget.
    1 dåse kokosmælk,2 spsk soya,2 spsk limesaft
  • Mens retten simrer kan du forberede dine ris og øvrige toppings.
    400 g ris,forårsløg,frisk lime,evt ristede sesamfrø eller cachewnødder
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

Ingen bedømmelser endnu
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min opskrift på sticky tofu stir fry med cashewnødder.

Tofu stir fry med cashewnødder
Den lækreste asiatiske stir fry med sticky tofu, cashewnødder, broccoli og peberfrugt. Det smager næsten som at spise ude. Opskriften giver til to store portioner. Er der rester, kan de også gemmes til dagen efter.
Gå til opskrift
vegansk tofu stir fry
En portion rød karry med todu med ris til

Ingredienser i min version af rød karry med tofu

  • Tofu: Tofu fungerer som en neutral og proteinrig base i retten. Jeg anbefaler, at du bruger fast tofu, da den holder sin form bedst under stegning. Hvis du vil have ekstra sprødhed, kan du presse tofuen for at få væden ud og stege den på panden, inden du tilsætter den til karryen.
  • Løg: Løg giver en mild sødme og dybde til retten. Jeg plejer at bruge almindelige gule løg.
  • Hvidløg: Hvidløg giver den karakteristiske krydrede bund, som klæder den røde karry rigtig godt.
  • Rød peberfrugt: Peberfrugt giver både farve og sødme til retten. Jeg synes, den røde peberfrugt passer bedst her, da den både ser flot ud og smager dejligt sødt, men du kan også bruge gul.
  • Broccoli: Broccoli bidrager med sprødhed og friskhed, og gør retten mere grøn og mættende. Hvis du ikke er til broccoli, kan du sagtens bruge grønne bønner eller sukkerærter i stedet.
  • Frisk ingefær: Ingefær giver en dejlig frisk og let krydret smag, som passer perfekt sammen med kokosmælken og karryen. Jeg bruger altid friskrevet ingefær, men du kan også bruge tørret ingefær.
  • Rød karry paste: Det er her, hele magien sker! Rød karry paste giver styrke, dybde og den klassiske thailandske karrysmag. Justér mængden efter hvor stærkt, du kan lide det.
  • Kokosmælk: Kokosmælk gør retten cremet og mildner de stærke krydderier. Brug gerne fuldfed kokosmælk for den bedste konsistens.
  • Soya: Soya giver salt og umami til retten. Du kan bruge almindelig soya eller tamari, hvis det skal være glutenfrit.
  • Limesaft: Limesaft giver syre og friskhed, som balancerer den fede kokosmælk og giver retten et frisk pift.
  • Ris som tilbehør: Jeg serverer retten med dampede ris, som suger den lækre sauce til sig. Du kan bruge almindelige jasminris eller basmatiris.
Rød karry med tofu

Mine bedste tips til en lækker vegetarisk rød karry

Hvis du vil have din rød karry med tofu til at smage ekstra godt, er der et par små tricks, jeg altid selv bruger. Først og fremmest kan du presse tofuen, hvis du har lidt ekstra tid. Læg den i et rent viskestykke og læg noget tungt ovenpå i cirka 15-20 minutter. På den måde får du væsken ud, og tofuen bliver meget nemmere at stege sprød og lækker.

Når du steger karry paste, så giv den et minut eller to på panden, inden du tilsætter de andre ingredienser. Det får krydderierne til at åbne sig og giver en dybere smag. Jeg plejer også at smage til undervejs. Måske vil du have den lidt stærkere, eller måske skal der lige en ekstra skvis limesaft i til sidst.

Retten kan sagtens varieres. Du kan fx tilsætte champignon, spinat, grønne bønner, sukkerærter eller andre grøntsager, du har liggende.

Forslag til tilbehør

Selvom ris er det klassiske tilbehør til rød karry med tofu, kan du sagtens prøve noget andet, hvis du vil variere retten lidt. Her er nogle af mine favoritter:

  • Risnudler: Et let og luftigt alternativ til ris, der suger den lækre sauce til sig.
  • Stegte jasminris: Hvis du vil have lidt mere smag i risene, kan du stege dem let med lidt soya og sesamolie.
  • Blomkålsris: Et godt valg, hvis du vil skære lidt ned på kulhydraterne, men stadig have noget, der suger saucen op.
  • Friskbagt naanbrød: Ikke helt klassisk til thailandsk karry, men virkelig lækkert til at dyppe i saucen. Jeg har en nem version uden hævetid her.

Lækre toppings til rød karry med tofu

Toppings gør retten ekstra indbydende og giver mulighed for at skræddersy smagen. Her er nogle idéer, jeg selv bruger:

  • Friske korianderblade: Det er ikke alle der kan lide dem, men jeg synes de giver en dejlig friskhed.
  • Ristede peanuts eller cashewnødder: Tilføjer knas og en mild nøddesmag.
  • Ekstra limeskiver: Så kan man selv justere syren ved bordet.
  • Friske chili i skiver: Til dem, der gerne vil skrue lidt op for styrken.
  • Forårsløg i skiver: Giver både sprødhed og et lille løgpift.
billede af en wok tæt på med rød karry med tofu

Måske er disse vegetariske tofuretter også noget for dig?

Tofu katsu – paneret tofu og karrysovs med grøntsager
Nem og sund vegetarisk aftensmad med sprød tofu og en mild karrysovs med masser af skjulte grøntsager. Spis med ris, quinoa, kartofler eller nudler.
Gå til opskrift
tofu katsu
Vegetar tacos med tofu og sorte bønner
De lækreste vegetar tacos med smuldret tofu, sorte bønner og masser af varme krydderier. Spis fyldet i små tacos eller i store wraps.
Gå til opskrift
vegetar tacos med tofu og sorte bønner og creme fraiche
Tofu stir fry med cashewnødder
Den lækreste asiatiske stir fry med sticky tofu, cashewnødder, broccoli og peberfrugt. Det smager næsten som at spise ude. Opskriften giver til to store portioner. Er der rester, kan de også gemmes til dagen efter.
Gå til opskrift
vegansk tofu stir fry

Oftest stillede spørgsmål til rød karry med tofu

Kan jeg bruge anden type tofu?

Ja, men jeg anbefaler fast tofu, da den holder bedst form under stegning. Silketofu egner sig ikke til denne ret.

Kan retten laves vegansk?

Ja, opskriften er allerede vegansk, hvis du bruger vegansk rød karry paste, da nogle varianter kan indeholde fiskeprodukter.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, retten kan sagtens laves dagen før. Den bliver faktisk næsten bedre, fordi smagene får lov at trække.

Kan den fryses?

Ja, du kan godt fryse retten ned. Dog kan tofu ændre konsistens lidt efter optøning, men det smager stadig godt.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments