Denne pastasalat får mig virkelig til at tænke på min barndom og sommer, hvor min mor ofte lavede pastasalat med karrydressing. Her har jeg skiftet stegt bacon ud med stegt grillost/halloumi for at få et salt og sprødt element.
Den cremede dressing med karry og creme fraiche giver den helt særlige smag, som jeg virkelig elsker og sammen med de sprøde grøntsager, søde majs og den stegte halloumi bliver det til en salat, der både har fylde og karakter.
Det er en pastasalat der er ideel til buffeter, sommeranretninger og til frokost dagen efter.
Reklamelinks er markeret med*

Pastasalat med karrydressing
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300 g pastaskruer (evt fuldkorn)
- 200 g grillost eller halloumi
- 250 g creme fraiche
- 2 spsk mayonaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- 2-3 tsk karry
- 1 lille rødløg
- 100 g frosne ærter
- 100 g majs fra dåse
- 80 g radiser (ca. 8 stk)
- salt & peber
- purløg
Tilberedelse
- Kog pastaen efter anvisninger på pakken og overhæld den derefter med kold vand.300 g pastaskruer
- Skær osten i små tern og stegt dem på en pande til de bliver gyldne.200 g grillost eller halloumi
- Imens kan du lave dressingen. Bland creme fraiche, mayo, citronsaft, sukker, karry (start med lidt og smag til løbende) og finthakket rødløg. Rør rundt og smag til med salt og peber. Bland dressing og pasta og tilsæt majs, ærter, radiser og stegt halloumi.250 g creme fraiche,2 spsk mayonaise,1 spsk citronsaft,1 tsk sukker,2-3 tsk karry,1 lille rødløg,100 g frosne ærter,100 g majs fra dåse,80 g radiser,salt & peber
- Drys med finthakket purløg.purløg
Se også mange flere opskrifter på vegetarisk hverdagsmad her.

Ingredienser i min pastasalat med karrydressing
Herunder gennemgår jeg, hvad de forskellige ingredienser bidrager med i retten. Jeg giver også et par idéer til variationer, hvis du skulle mangle noget i køleskabet:
- Pasta: Jeg bruger oftest små pastatyper som penne eller fusilli, der har riller og kan holde godt fast i den cremede karrydressing.
- Karry: Det er karryen, der sætter tonen i dressingen. Jeg vælger en mild karry, som giver varme og dybde uden at blive for stærk. Du kan sagtens justere styrken efter smag. Så husk at smage til og hellere starte med for lidt end for meget.
- Creme fraiche: Den binder det hele sammen og skaber en cremet base, som balancerer karryens krydrede smag.
- Ærter: Ærterne bidrager med sødme og en let knasende konsistens. Jeg bruger oftest frosne ærter, som jeg bare overhælder med kogende vand og lader trække kort. De giver både farve og friskhed.
- Majs: De søde majskorn giver både farvespil og en dejlig saftighed. Både majs fra dåse og frosne kan bruges – jeg vælger det, jeg har ved hånden. Hvis du vil peppe det lidt op, kan du grille majskernerne hurtigt på en pande.
- Rradiser: Radiserne giver et skønt, let skarpt modspil til den søde og cremede dressing. Jeg skærer dem i helt tynde skiver, så de både pynter og bidrager med crunch.
- Stegt halloumi/grillost: Den salte og faste halloumi er næsten højdepunktet i salaten for mig. Jeg skærer den i tern og steger den gylden på en tør pande. Det giver en sprød overflade og en blød midte, som gør den til et virkelig lækkert vegetarisk alternativ til kød.
- Purløg: Til sidst drysser jeg hakket purløg over. Det giver en mild løgsmag og friskhed, som løfter hele retten. Du kan også bruge forårsløg eller persille, hvis du ikke har purløg hjemme.


Serveringsforslag til min pastasalat med karrydressing og grillost
Jeg serverer denne vegetariske pastasalat med karrydressing både til hverdag og til gæster. Til frokost fungerer den helt perfekt alene, især hvis den er lavet i forvejen og har fået lov at trække lidt. Hvis jeg har rester, ryger de ofte med i madpakken dagen efter, og det er faktisk en af de salater, jeg synes smager endnu bedre dagen derpå.
Til en sommeraften med venner i haven er den også et hit. Jeg stiller den frem som en del af et større bord med andre retter. Måske med lidt brød, hummus, grillede grøntsager og lidt nødder eller oliven. Den er også oplagt at servere til nogle vegetariske bøffer eller deller. Det kunne eksempelvis være disse quinoabøffer med rød quinoa eller disse rødbedebøffer.
Hvis jeg skal gøre lidt ekstra ud af den, serverer jeg salaten i en stor skål med ekstra purløg og måske nogle ristede solsikkekerner eller hakkede mandler på toppen. Det giver lidt ekstra crunch og gør salaten endnu flottere at se på.
Når det skal gå stærkt, spiser jeg den bare som den er, med et stykke groft brød ved siden af. Det er den slags ret, der føles lidt luksusagtig, selvom den er virkelig nem at lave.


Måske er disse vegetariske pastaretter også noget for dig?
Oftest stillede spørgsmål til pastasalat med karrydressing
Kan pastasalaten laves dagen før?
Ja, jeg laver den tit dagen før – det gør faktisk bare smagen endnu bedre. Vent dog med at tilsætte radiser og purløg til lige før servering, så de forbliver friske og sprøde.
Hvor længe kan pastasalaten holde sig i køleskabet?
Den holder sig fint i op til 2 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. Jeg plejer at røre den igennem inden servering, og eventuelt tilsætte en skefuld ekstra dressing, hvis den er blevet lidt tør.
Kan jeg bruge en anden ost end halloumi/grillost?
Ja, du kan for eksempel bruge feta, hvis du ønsker noget mere cremet og salt. Det giver en lidt anden tekstur, men smager også rigtig godt sammen med karrydressingen og grøntsagerne.
Kan salaten fryses?
Nej, jeg vil ikke anbefale at fryse den. Pasta og creme fraiche-dressing tåler ikke frost særlig godt og kan blive både grynet og kedelig i konsistensen, når den optøs.
Hvilken pasta er bedst til pastasalat med karrydressing?
Jeg bruger gerne små typer som fusilli eller penne, fordi de holder på dressingen.