Morgenmad

Nem bagt havregrød med hindbær

havregroed1havregroed3havregroed4

Hej dejlige jer,
En rigtig weekend-opskrift på en søndag? Ja, for hvorfor ikke allerede nu gå igang med at planlægge næste weekends morgenmad? 😉 Smagen er sådan lidt en blanding af grød og kage – og hvem kan ikke lide at spise kage med god samvittighed om morgenen? Portionen her giver til ca. 2 personer, men hvis man nu sætter den på et brunchbord, så behøver man ikke så stort et stykke. Den mætter nemlig rigtig godt! Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har prøvet bagt havregrød før, det har nemlig stået på min food to do list i hundrede år… Men nogen gange, så rykker jeg bare langsomt. Det var lidt det sammen, som da jeg endelig prøvede avocadofritter og grønkålschips. Nu ærgrer jeg mig helt, for nøj det smager dejligt 🙂 Næste gang jeg laver bagt grød bliver det med peanutbutter og måske noget frisk æble.

Har I nogle madprojekter, som har været plantet på to do listen lidt for længe? Del endelig hvilke i kommentarfeltet. Det kan jo være, jeg har en opskrift 😉

Se flere tips til sund og lækker morgenmad her.

Det skal du bruge (ca. 2 portioner):
3 dl. havregryn
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliepulver
1 tsk. kanel
1 håndfuld hakkede dadler
2 dl mælk
1 æg
1 håndfuld mandler
1 håndfuld friske hindbær
ca. 2 spsk. agavesirup, honning eller kokossirup

Server evt. med skyr drysset med vaniliepulver og friske hindbær

Så nemt er det:
1.
Bland havregyn, bagepulver, vanilie og kanel.
2. Hak dadlerne fint og tilsæt dem, samt æg og mælk og rør godt rundt.
3. Hæld det over i en lille smurt tærteform (jeg smurte med kokosolie)
4. Drys med hakkede mandler, friske hindbær og honning/sirup.
5. Bag ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 min.

Måske kan du også lide disse indlæg

4 Kommentarer

  • Reply
    Elisabeth
    3. maj 2017 at 13:07

    Det ser jo skønt ud – det må prøves. Har du erfaring med, om det kan holde sig i køleskabet en – to dage? – hvis man nu vil starte mandag morgen med lidt ekstra lækkert morgenmad 🙂

    • Reply
      Beetroot Bakery
      3. maj 2017 at 20:13

      Ja, den kan sagtens holde sig to dage 🙂 Den er klart lækrest når den er helt friskbagt og lun, men den smager også godt kold, hvor konsistensen bliver mere fast. Håber du kan lide den 🙂

  • Reply
    Maja Harder
    23. april 2017 at 19:29

    Sund lage grød pm morgenen lyder slet ikke dårligt 🙂

    • Reply
      Beetroot Bakery
      24. april 2017 at 7:03

      Nej vel? Det kan anbefales 😉

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.