Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

30-45 min

30-45 min
Vegetarisk
Vegetarisk ret med linser og kikærter
Vegetarisk ret med linser og kikærter
30-45 min
Vegetarisk
Brændte hasselnødder
Brændte hasselnødder med vanilje
30-45 min
Vegetarisk
tomatsuppe med røde linser
Tomatsuppe med røde linser, gulerødder og squash
30-45 min
Vegetarisk
Nemme proteinboller med skyr
Nemme proteinboller med skyr og revet gulerod
30-45 min
Vegetarisk
quinofrikadeller
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
30-45 min
Vegetarisk
De bedste finskbrød
De bedste finskbrød
30-45 min
Vegetarisk
Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med østershatte
30-45 min
Vegetarisk
Gnocchi med butternut squash
Gnocchi med butternut squash og grønkål
30-45 min
Vegetarisk
Grønkålssuppe med timian
30-45 min
Vegansk
gulerodssuppe med ingefær
Gulerodssuppe med kokosmælk
30-45 min
Vegansk
Cremet dip med butter beans
Cremet dip med butter beans
30-45 min
Vegansk
Ovnbagt broccoli
Ovnbagt broccoli som alle vil elske
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18113747167608021
Jeg pauser lige julehyggen her på profilen for at give noget opmærksomhed til en favorit hos mange. Beluga bolo🍝 

Og er det egentligt ikke meget rart med noget andet end julemad i feedet?😅 Elsker julemad, men glæder mig også til salater og grønne smoothies i januar🤣 Og fastelavnsboller! 

Her har I mit bud på den perfekte bolo. Den har fået masser af kærlighed og det kan smages🫰

Den er både god til hverdag (flere dage i streg) og til gæster. Og så smager den endnu bedre efter en dag eller to, og kan også komme i fryseren, så lav endelig en god portion. 

Tip: Jeg giver gerne sovsen en hurtig tur med stavblenderen til sidst, så bliver teksturen bedst, synes jeg. 

Det skal du bruge (til 4 personer): 
1 løg (stort)
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 gulerod (stor)
200 g brune svampe
2 spsk tomatpuré
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
1 ½ dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
3 dl vand
2 dl madfløde (brug havrefløde for en vegansk version)
2 laurbærblade
1 terning grøntsagsbouillon
2 dl belugalinser (tørrede)
1 tsk sukker
salt og peber

Tilbehør
400 g spaghetti

Sådan gør du: 
frisk persille eller andre krydderurter
Varm olivenolie i en stor gryde ved middelvarme.

Hak løg og hvidløg fint og put det i gryden.

Rør rundt og skræl og hak imens gulerodden i små tern og kom dem i gryden. 

Gør det samme med svampene. Kom salt og peber i. Jeg har ikke angivet præcise mængder, da man skal smage til løbende. 

Steg og rør rundt i ca. 5 når alt er i gryden.

Tilsæt så tomatpure, krydderier og lad det simre et par minutter.

Tilsæt rødvin, hakkede tomater, vand, boullion, madlavningsfløde, sukker og linser. Skru lidt ned og lad retten simre i ca. 40 minutter til linserne er bløde. Den må også gerne simre længere. Det bliver den blot bedre af. 

Fisk laurbærbladene op og blend sovsen med en stavblender, men ikke til det bliver til en suppe. Der skal stadig være tekstur i sovsen. Dette trin kan også springes over, men jeg synes det fungerer godt, at man kører en stavblender igennem den nogle gange. 

Server med kogt pasta og evt. toppings

#belugabolognese #belugabolo #belugalinser #vegetariskaftensmad #aftensmad
Open post by beetrootbakery with ID 18062358539241605
10 x juleopskrifter fra mig til dig🧑‍🎄 Den sidste ved jeg er en populær småkage hos mange😍 

Du finder alle opskrifterne på min hjemmeside og jeg linker også til min julekategori i min profil. Der er endnu flere opskrifter i samme genre🎄

💌 Husk at gemme opslaget og send det meget gerne til en ven, der kunne bruge noget juleinspiration 

#jul #julemad #juleopskrifter #vegetariskjul #linsesteg #vegetariskjul #daimsmåkager #daimspecier #rødkål
Open post by beetrootbakery with ID 17846128569619446
Glædelig 2. søndag i advent🎄 I dag får I opskriften på en virkelig lækker linsesteg med svampe, aubergine og valnødder. Den imponerer både i smag og udseende, men den er overraskende nem at lave. Det kan vi lide ik? 🤝

Den er perfekt både til julens middage og som gæsteret til alt muligt andet. Her ser den meget juleagtig ud, men opskriften kan bruges hele året. 

Tip: Fyldet kan laves en dag eller to i forvejen, hvis du vil servere til juleaften. Så sparer du noget tid der. 

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4-6 personer): 
100 g valnødder
1 spsk olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
200 g brune champignon
140 g aubergine (svarer til 1/2 )
2 spsk tomatpure
1 dåse grønne linser (svarer til 240 g kogte grønne linser )
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk soya
2 tsk dijonsennep
1 tsk kværnet peber
1 tsk salt
1 plade butterdej
1 æg

Sådan gør du: 
Start med at hakke valnødderne fint og steg dem på en pande ved middel varme. De skal blive let gyldne. Hæld dem over på en tallerken og lad dem stå og køle af.

Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en stor pande og tilsæt løget og steg til det er blødt.

Tilsæt hvidløg og gør nu de andre grøntsager klar. Skær aubergine i små tern og kom dem i løbende. Vask og hak svampe fint og tilsæt dem løbende, som de bliver klar. Når alt er i skal det stå og stege i ca. 10-15 minutter.

Tilsæt siet og skyllede linser, tomatpure, timian, rosmarin, soya og dijonsennep. Lad blandingen simre i yderligere 10–15 minutter.

Forvarm ovnen til 200°C. Tag fyldet af varmen kom valnødder i og bland det hele godt rundt. Lad derefter blandingen køle af i en skål i 15 minutter.

Nu skal linsestegen samles. Rul dejen ud på en bageplade og fordel linseblandingen på butterdejen i en aflang form på midten.

Skær dejen i mindre strimler og fold dem ind over fyldet. Det gør ikke noget, hvis det ikke er perfekt. Den skal nok blive flot alligevel. Luk den godt i toppen.

Pensl med et sammenpiskede æg og drys med tørret timian. Bag den i 25–30 minutter eller indtil butterdejen er gylden og sprød. Lad den køle af i 15 minutter før du servere. Så får den lov at sætte sig lidt.

#linsesteg #indbagtlinsesteg #julemad #jul
Open post by beetrootbakery with ID 18114061654512550
Yndlings comfort food. Ovnbagt gnocchi med porre og svampe. 

En god opskrift til gemmerne💌 

Man kan sagtens justere lidt på opskriften og undlade eller tilføje flere/andre grøntsager. Jeg har fået feedback på, at både blomkål og spinat spiller i retten🤝

Det skal du bruge (2-3 portioner): 
3 porrer
200 g brune champignon
2 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
1 spsk hvedemel
2 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
2 dl kogende vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 tsk citronsaft
3 dl madlavningsfløde
500 g gnocchi 
1 kugle frisk mozzarella (125 g)

Sådan gør du: 
Vask porrer og svampe og snit dem i tynde strimler. Hak hvidløg fint og steg det hele i olivenolie i ca. 10 minutter. Tilsæt timian.

I mens opløses grøntsagsbouillonen i 2 dl kogende vand, så du har det klar.

Tilsæt så hvedemel til grøntsagerne, rør rundt og tilsæt så kogende vand med opløst bouillon, madlavningsfløde, sennep, citronsaft og peber og salt. Lad det simre i 10 min. Tænd for ovnen (200 grader varmluft), så den bliver varm.

Tilsæt gnocchi og rør rundt i ca. 2 minutter. De behøver ikke blive kogt før, da de koger i sovsen i ovnen.

Kom det hele en form (jeg har brugt en springform her) og put frisk mozzarella på toppen, som du river i mindre strykker.

Bag i 15 minutter eller til retten er gylden på toppen og osten er smeltet.

#gnocchi #aftensmad #vegetar #vegetariskaftensmad #vegetarisk
Open post by beetrootbakery with ID 18105736486644782
Her får I den lækreste og saftige grøntsagslasagne. Hvis du også kunne craver grøntsager her midt i alt julemaden🥕

Det er en smagsbombe og den er alt andet end kedelig. De friske grøntsager med den fede mornaysauce. Wow ren grøntsagsmagi🪄

Opskriften giver til ca. 6 portioner og du kan sagtens gemme den i køleskabet i flere dage eller fryse den ned. 

Selve opskriften er for lang (men den er ikke svær!) til IG, så hvis du kunne tænke dig den, så bare skriv en kommentar, hvor du laver et rødt hjerte ‘❤️’ og så sender jeg den direkte til dig i din indbakke. 

#aftensmad #lasagne #grøntsagslasagne #vegetarisklasagne #hverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18108977758555847
Tusind tak fordi I har taget så godt imod min serie med grønne linser. 

Jeg kan se, at der er kommet mange nye til fra mine videoer. Velkommen til jer💚 Hvis I kan lide grøntsager, bælgfrugter og nemme hverdagsretter, så er I kommet til det helt rette sted😄 

Det er på min evige to do liste med en form for introduktionsvideo her på profilen. Coming soon. 

Men tilbage til serien. Det blev til: 

• En spinatlasagne med grønne linser 
• En grøn dahl med spinat og kokosmælk 
• Ovnristede sprøde linser 
• En vintersalat med ovnbagte grøntsager og grønne linser 
• Nemt og budgetvenligt linsefyld 

Jeg linker til dem alle i min bio og du kan også finde dem her på IG. Jeg har blandt andet samlet dem i et highligt💌

Men inden vi går videre til næste bælgfrugt, skal vi så ikke dele noget mere kærlighed til grønne linser? Har I lavet noget lækkert med dem for nyligt? 

#grønnelinser #aftensmad #vegetariskaftensmad #linsefyld #linselasagne #grønedahl
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required