8. juni 2017

Sukkerfri koldskål

koldskaal2
koldskaal1

Jeg tænker, jeg ikke er den eneste, der trænger til et skud sommer oven på sådan nogle ualmindeligt kedelige juni-dage vi bliver budt. Det kan godt være sommeren ikke kommer til os, men så kan vi da i det mindste fake den lidt! Og det er lige præcis, hvad jeg har gjort med denne sukkerfri koldskål med friske jordbær og honningristede rugbrødscroutoner. For er det noget, der smager af sommer, så er det koldskål og jordbær!

Måske tænker du, at jeg er skør, fordi jeg har byttet kammerjunkerne ud med rugbrødscroutoner, men giv dem lige en chance! De smager sindssygt godt sammen med de friske jordbær og den syrlige vanilje koldskål. Derudover er de også sjovere rent sundheds- og kaloriemæssigt, da almindelige kammerjunker jo egentligt er småkager. Så jeg kan anbefale kerneknasen her, hvis du er på udkig efter et sundere alternativ 🙂

Det skal du bruge (til ca. 6 portioner): 
3 æggehvider
4 dl. kernemælk
3 dl. skyr
1 tsk. perfekt sød
Saft + skræl fra 1/2 øko citron
1 tsk. vaniliepulver

Til rugbrødscroutonerne: 
6 skiver kernerugbrød
2 spsk. kokosolie
1 tsk. havsalt
3 spsk. flydende honning

Så nemt er det: 
1. Pisk æggehviderne stive
2. Bland de resterende ingredienser i en stor skål og vende æggehviderne forsigtigt i
3. Smag til med citron og vanilie og voila, så har du koldskål!

Og så til toppingen: 
1. Smelt kokosolien på en pande
2. Skær rugbrødet i små tern og varmt det på panden til det bliver sprødt
3. Tilsæt til sidst salt og honning og rør godt rundt

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments