Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Hverdagsmad

15-30 min
Vegetarisk
paneret tofu katsu
Tofu katsu – paneret tofu og karrysovs med grøntsager
15-30 min
Vegetarisk
okonomiyaki
okonomiyaki – japanske pandekager med spidskål
30-45 min
Vegansk
vegetarisk tikka masala med linser
Vegetarisk tikka masala med linser og kikærter
15-30 min
Vegetarisk
vegetarisk burger bowl
Vegetarisk burger bowl med hjemmelavet big mac dressing
60 min+
Vegetarisk
flødekartofler med mornaysauce
Flødekartofler med mornaysauce
15-30 min
Vegetarisk
kål frikadeller
Vegetariske frikadeller med spidskål
30-45 min
Vegetarisk
ovnbagt gnocchi
ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost
45-60 min
Vegetarisk
vegetarisk burger med sorte bønner
vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
15-30 min
Vegetarisk
cacio e pepe med svampe
Cacio e pepe med shiitake
15-30 min
Vegetarisk
gnocchi med tomatsauce og burrata
Gnocchi med tomatsauce og burrata
60 min+
Vegetarisk
vegetarisk millionbøf
vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser
15-30 min
Vegansk
tofu stir fry med cashewnødder
Sticky tofu stir fry med cashewnødder
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18488812969066105
Måske ikke den mest sommerlige ret, men er chili sin carne egentlig ikke sådan en ret, man kan spise året rundt? Jeg kan i hvert fald🙋‍♀️

Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger på min version, som blandt andet indeholder to slags bønner, aubergine og mørk chokolade🍫🙏 

Hvis du kunne tænke dig at prøve den, så har du opskriften lige her. Husk du kan gemme den💌

Det skal du bruge (til fire personer)🛒: 
2 spsk olivenolie
1 løg
4 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk røget paprika
½ tsk kanel
1 tsk tørrede chiliflager (evt mere hvis den skal være stærk. Du kan også bruge frisk chili)
1 tsk salt
½ tsk kværnet peber
1 gulerod (stor)
250 g brune champignon
1 aubergine (ca. 300 g)
40 g hakkede soltørrede tomater (i olie )
1 dåse hakkede tomater
2 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
20 g mørk chokolade
1 dåse sorte bønner
1 dåse kidneybønner
Salt og peber

Sådan gør du: 
- Hak løg og hvidløg fint og stil det til siden.
- Find krydderierne frem og bland dem i en lille skål, så du kan hælde dem i gryden samtidigt. Varm olien i en stor gryde og tilsæt krydderierne. Rør rundt til duften spreder sig i køkkenet, men lad endelig ikke krydderierne brænde på.
- Tilsæt så de hakkede løg og hvidløg og evt en smule mere olie, hvis det føles nødvendigt. Skru også evt lidt ned for varmen, så det ikke brænder på.
- Nu til grøntsagerne. Skræl guleroden og riv gulerod og aubergine på et rivejern. Hak svampene fint. Du skal tilsætte løbende, som du forbereder grøntsagerne. Husk at røre rundt undervejs. Hak de soltørrede tomater i små tern. Lad det det hele stege i 5 minutters tid, når alle grøntsagerne er i.
- Tilsæt så de hakkede tomater, vand, grøntsagsbouillon og chokolade. Dræn de sorte bønner og kidneybønner for vand og hæld dem i gryden. Lad retten stå og simre i 30 minutters tid. Smag til med salt og peber og server med godt med toppings. 

#chilisincarne #aftensmad #vegetariskaftensmad #hverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18366981670182594
Den dejligste hindbær crumble med karamelliseret crumble, hvid chokolade og mandelflager. Syrlig, sød, sticky, crunchy. Den er lidt af det hele🥹

Hvis du kunne tænke dig opskriften, så kommer den her👇

Husk at du kan gemme den og husk at følge @beetrootbakery for flere opskrifter💌

Det skal du bruge: 

Til crumble delen: 
150 g smør
½ dl lys sirup
½ dl piskefløde
150 g sukker
150 g finvalsede havregryn
100 g hvedemel
80 g mandelflager/mandelsplinter

Til bunden:
400 g hindbær (frosne)
1 spsk majsstivelse/kartoffelmel
100 g hvid chokolade.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 g (almindelig).

Start med at måle smør, sirup og piskefløde af og kom det på en stor pande. Lad det smelte sammen

Imens kan du blande de tørre ingredienser til din crumble. Kom dem i, når smørret er smeltet.

Rør rundt indtil det hele er blandet godt sammen. Det tager ca. 3-5 minutter og det må godt boble lidt. Sluk for varmen og lav nu hindbærdelen.

Kom 400 g frosne hindbær i et tærtefad (dette jeg bruger her har en diameter på 25 cm).

Kom majsstivelse i og vend det hele godt rundt.

Hak den hvide chokolade groft og fordel chokoladen over hindbærrene.

Hæld karamelblandingen over og fordel det rundt med en ske. Det behøver ikke være så pænt, da det flyder ud. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad tærten køle af, så låget bliver sprødt. Server enten lun eller kold og gerne med creme fraiche eller vaniljeis til.

#hindbær #hindbærcrumble #hindbærkage #hindbærtærte #kage #nemkage
Open post by beetrootbakery with ID 17862874491350212
Her får I opskriften på de lækreste kikærtebøffer, som er lavet på kikærter fra dåse. Her har jeg brugt dem i en burger, men du kan også spise dem med eksempelvis tabouleh og tzatziki til🤌

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (5 bøffer): 
1 løg
3 fed hvidløg
15 g frisk persille (svarer til 1 lille plante fra supermarkedet)
1  gulerod
2 dåser kikærter (480 g drænet vægt)
2 æg
50 g hvedemel
2 tsk spidskommen
1 ½ tsk salt
1 tsk kværnet peber
50 g pankorasp (til at panering)
olie til at stege i

Sådan gør du: 
Skær løg, hvidløg, persille og gulerod ud i grove stykker og put det hele i en en food processor eller minihakker. Blend til det bliver finthakket i konsistensen. Kom det over i en stor skål. Alternativt kan du hakke det hele meget fint, men det går langt hurtigere med en blender af en art.

Skyl kikærter grundigt og lad kikærterne dryppe af i en sigte for vand. Dup dem gerne med lidt køkkenrulle.

Kom kikærterne i food processoren og blend dem meget groft. Måske bare to-tre gange, hvor du trykker på blenderen. Pas på du ikke blender for meget, da farsen ellers bliver får ‘våd’ og nærmest hummus agtig (se billeder på min blog, hvis du er i tvivl).

Kom kikærterne over i den store skål og tilsæt æg, mel og krydderier til farsen. Bland det hele godt sammen. Varm rigeligt med olie på en pande ved middelvarme.

Kom rasp på en tallerken. Fugt hænderne en smule og form én bøf af gangen. Hæld rasp på den, mens du stadig holder den i hånden. Gør det på begge sider og evt. af flere omgange, hvis der ikke sidder så meget fast. Du skal være lidt forsigtig, så de ikke falder fra hinanden. Når først de bliver stegte, så bliver de mere faste i det.

Kom kikærtebøfferne på panden og steg dem i ca. 8 minutter på hver side.

#kikærter #kikærtebøffer #vegatar #aftensmad #vegetariskaftensmad #bælgfrugter #vegetarbøffer
Open post by beetrootbakery with ID 18037614287335457
6 x salater☀️ En samling salater, som jeg håber kan sprede noget sommerstemning🥲 Jeg har en opskrift på nr. 5 på bloggen (stegte asparges med brunet citronsmør), men de andre billeder er blot til inspiration. Det er ofte sådan jeg selv laver salater. Følger ikke en decideret opskrift, men ser på billeder og får ideer til smagssammensætninger☺️ Håber det kan bruges🫶

Husk du kan gemme opslaget, hvis du har lyst💌

#salater #sommersalat #tomater #burrata #apsarges #tilbehør #grønttilbehør
Open post by beetrootbakery with ID 18109608847496423
Karamelliserede gulerødder med sprøde kikærter på en silkeblød fetacreme🥕

Server retten på et flot sommerbord som tilbehør elle spis den med noget lækkert surdejsbrød til☀️

Jeg har købt ind på Aarstiderne.com, hvor de har et stort udvalg af de skønneste økologiske grøntsager, frugter og andre dagligvarer. 

Jeg elsker at klikke rundt derinde og lade mig inspirere af alle de grøntsager, der er i sæson lige nu (danske kartofler🙏) og studere de råvarer, som jeg ikke kender så godt, men som jeg gerne vil smage og udforske. 

Her har jeg lavet en ret, hvor gulerødder er hovedpersonen. En magisk grøntsag, der både kan tilberedes så den er crunchy og saftig, eller som her, blød og karamelliseret. 

RABATKODE: Med koden BEETROOTDV får du 20% på alle dagligvarer på Aarstiderne.com. Den kan kun bruges én gang pr kunde og kan ikke kombineres med andre tilbud. 

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (tilbehør til 3-4 personer):
400 g gulerødder (vægt uden top) 
2 spsk olivenolie
1 spsk flydende honning
1 tsk tørrede chiliflager
flagesalt og kværnet peber
Ca. 120 g kogte kikærter (det varer til ½ dåse)
200 g feta eller salatost
100 g creme fraiche
1 spsk citronsaft 
1 fed hvidløg
kværnet peber

Øvrige:
citronskal 
frisk persille 
tørrede chiliflager

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær toppen af gulerødderne og skræl og vask dem. Skær dem over på langs, hvis de er meget tykke.

Bland olivenolie, flydende honning, chiliflager, salt og peber sammen og hæld det udover gulerødderne og kikærterne. Vend godt rundt. Kom det hele i et ovnfast fad og bag i ca. 40 min. Rør rundt undervejs. Hold øje med kikærterne. Hvis de begynder at blive for sprøde, kan du tage dem op med en ske og lade gulerødderne få lidt længere. 

Bland imens feta, creme fraiche, presset hvidløg og peber sammen til en cremet konsistens. Brug en gaffel eller en stavblender. 

Fordel cremen på en tallerken eller et fad og kom de bagte gulerødder og kikærter ovenpå. Drys med revet citronskal, persille og evt. lidt ekstra chiliflager. 

#aarstiderne #økologi #gulerødder #kikærter #bagtegulerødder #vegetarisk #sommermad #grønttilbehør
Open post by beetrootbakery with ID 18081035767759920
Denne salat kender du sikkert?☀️ Min mor lavede den ofte om sommeren, da jeg var barn. En helt klassisk pastasalat med en cremet karrydressing og majs, ærter og radiser. 

Mit twist på retten er grillost i stedet for bacon. Det giver et salt og sprødt element til retten. 

Perfekt til buffet, frokost i solen og som grill tilbehør. 

Husk du kan gemme opskriften, så du altid har den💌

Det skal du bruge (4 portioner): 
300 g pastaskruer (evt fuldkorn)
200 g grillost eller halloumi
250 g creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
2-3 tsk karry
1 lille rødløg
100 g frosne ærter
100 g majs fra dåse
80 g radiser (ca. 8 stk)
salt & peber
purløg

Sådan gør du: 
Kog pastaen efter anvisninger på pakken og overhæld den derefter med kold vand.

Skær osten i små tern og stegt dem på en pande til de bliver gyldne.

Nu til dressingen. Bland creme fraiche, mayo, citronsaft, sukker, karry (start med lidt og smag til løbende) og finthakket rødløg. Rør rundt og smag til med salt og peber. Bland dressing og pasta og tilsæt majs, ærter, radiser og stegt halloumi.

Drys med finthakket purløg.

#pastasalat #pastamedkarrydressing #karrydressing #grillost #frokost #aftensmad #sommermad #sommersalat
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required