


Idag er det mors dag (hvilket jeg kun har husket, fordi min mor har mindet mig om det intet mindre en 10 gange inden for den sidste uges tid), så hvis du gerne vil gøre noget ekstra rart for din mama, så kan du jo bage en kage til hende 🙂 Eller købe dig fattig i en gave, som hemmeligt også er til dig selv. Ahem….
Denne kage med tahin-karamel og flagesalt er nok den bedste sund(ere) kage, jeg nogensinde har lavet. Det søde fra dadlerne med den fede smag fra sesamcremen (tahinen) er ren magi, når det møder den sprøde flagesalt. Kagen står på frys, og når man har lyst til et stykke, så tager man den bare op, og skærer sig et. Aka ingen stress over, om kagen bliver spist op (og desværre heller ingen undskyldning for at spise fire stykker 😉 )
Det skal du bruge (til 1 kage):
Til bunden:
150 g. hasselnødder
6 dadler
1 dl. kokosmel
2 spsk. tahin
Til fyldet:
1 1/2 dl. tahin fra Urtekram
1 dl. agavesirup
1/2 dl kokosolie
1 tsk. havsalt
100 g. mørk chokolade
2 spsk. kokosolie
Ekstra flagesalt
Sådan gør du:
1. Rist hasselnødderne på en pande til de tager let farve. Lad dem derefter køle af.
2. Fjern stenene fra dadlerne og blend dadler, hasselnødder, kokosmel og tahin.
3. Så er bunden lavet 🙂 Pres den ned i en tærteform om sæt den på frys.
4. Nu til fyldet. Bland tahin, agavesirup, salt og kokosolie og rør godt rundt. Kokosolien skal være flydende, så det kan være, at du lige skal varme den i en gryde.
5. Hæld det over bunden og sæt tilbage på frys.
6. Efter en times tid smeltes chokoladen sammen med kokosolie og hældes ovenpå, som det sidste lag. Drys med flagesalt og sæt på frys igen.
Tahin fra Urtekram er modtaget i gave