Blomkålsbøffer

Denne opskrift på blomkålsbøffer eller stegt blomkål i skiver er både nem, hurtig og fuld af smag. Perfekt som et grønt indslag til aftensmaden. Som hovedpersonen eller son tilbehør. Du får en skøn balance mellem den milde, nøddeagtige smag fra blomkålen og den friske marinade med citron, hvidløg og chili. Her får du både smag, tekstur og nemhed i én og samme opskrift.

Blomkålsbøffer

Reklamelinks er markeret med*

Stegte blomkålsbøffer på en tallerken
Ingen bedømmelser endnu

Blomkålsbøffer

Blomkålsbøffer eller pandestegt blomkål er en lækker måde at spise blomkål på. Brug dem som tilbehør eller som stjernen på tallerkenen.
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 1 blomkål (ca. 500 gram, vejet uden blade)
  • 2 spsk olivenolie

Marinaden

  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk bredbladet persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • salt og peber
  • + ekstra flagesalt og persille

Tilberedelse

  • Vask blomkål og skær det i tykker skiver a ca. 2-3 cm. De yderste skiver bliver mindre og nogle af dem vil måske smuldre, men smagen er heldigvis den samme.
    1 blomkål
  • Varm olivenolie på en pande og steg skiverne til de er let gyldne ved middel varme. Undgå at vende dem for mange gange, da de så kan smuldre.
    2 spsk olivenolie
  • I mens kan du lave marinaden. Hak hvidløg fint, hak persille og bland alle ingredienserne i en skål.
    2 fed hvidløg,2 spsk bredbladet persille,3 spsk olivenolie,2 spsk citronsaft,½ tsk tørrede chiliflager,salt og peber
  • Tilsæt marinaden til blomkålsbøfferne og steg yderligere i 5-10 min. Vend undervejs.
  • Kom dem over på en stor tallerken og drys med ekstra persille og evt. lidt flagesalt.
    + ekstra flagesalt og persille
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

Ingen bedømmelser endnu
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min opskrift på quinoabøffer.

Quinoabøffer
De bedste vegetariske quinoabøffer, som er nemme at lave. Spis dem i en burger eller med en salat til. De er både gode varme og kolde. De kan også steges som frikadeller og så får du 20-25 stk.
Gå til opskrift
hånd der holder en quinoabøf
Stegte blomkålsbøffer på en tallerken

Ingredienser i de lækreste blomkålsbøffer

  • Blomkål: Blomkålen er selvfølgelig hovedpersonen her, og det gælder om at vælge et fast og frisk hoved, som kan skæres i tykke skiver uden at smuldre for meget. Når blomkålen steges, får den en lækker, karamelliseret overflade og en let nøddeagtig smag, som virkelig løfter retten.
  • Olivenolie: Olien er basen i marinaden og hjælper både med at binde smagene sammen og sikre, at bøfferne bliver sprøde og gyldne under stegning.
  • Citronsaft: Citronen tilføjer friskhed og syre, som skærer igennem blomkålens naturlige sødme og giver retten et løft. Hvis du ikke har citron ved hånden, kan du bruge en smule hvidvinseddike i stedet. Det giver en lidt anden syre, men fungerer også fint.
  • Hvidløg: De to fed hvidløg giver en god bund af smag til marinaden. Jeg presser dem fint, så de virkelig kan trænge ind i blomkålen. Du kan også bruge hvidløgspulver i en snæver vending, men frisk hvidløg giver altså bare mere karakter.
  • Chiliflager: Bare en lille smule chili giver lige det dér ekstra lille spark, som gør blomkålsbøfferne lidt mere spændende. Juster mængden efter hvor stærkt du vil have det eller udelad det helt, hvis du laver dem til børn.
  • Bredbladet persille: Persillen giver farve og smag. Jeg hakker den fint og blander den direkte i marinaden. Det ser flot ud og smager dejligt friskt. Hvis du ikke har persille, kan du bruge lidt basilikum for en anden smagsprofil.
  • Salt og peber: Simpelt, men vigtigt. Giv bøfferne en god omgang salt og peber.

Serveringsidéer og variationer

Blomkålsbøffer er virkelig alsidige og kan serveres på mange måder, alt efter om du vil bruge dem som hovedret eller som tilbehør. Jeg elsker at servere dem med en frisk yoghurtdressing med citron og hvidløg og en grøn salat. Eksempelvis denne med græskar og kikærter.

Vil du gøre det mere mættende, så prøv at servere bøfferne i pitabrød med hummus, salat og lidt syltede rødløg. Det smager helt fantastisk. Du kan også bruge blomkålsbøfferne som en del af et større måltid, hvor de serveres sammen med f.eks. quinoa, bagte kartofler eller grillede grøntsager.

Er du mere til det spicy køkken, kan du skrue op for chilien i marinaden eller tilsætte lidt røget paprika. Du kan også eksperimentere med krydderier som karry, spidskommen eller garam masala for at give bøfferne et mere indisk præg.

Blomkålsbøfferne smager bedst friskstegte, men de kan sagtens genvarmes i ovn eller på pande, hvis du har rester.

Måske er disse vegetariske bøffer også noget for dig?

Quinoabøffer
De bedste vegetariske quinoabøffer, som er nemme at lave. Spis dem i en burger eller med en salat til. De er både gode varme og kolde. De kan også steges som frikadeller og så får du 20-25 stk.
Gå til opskrift
hånd der holder en quinoabøf
linsebøffer med røde linser og cheddar
De lækreste linsebøffer med røde linser, cheddar og basilikum. Opskriften giver 8 stk. De kan fryses eller spises dagen efter. Perfekte i en burger eller med salat og tilbehør til.
Gå til opskrift
linsebøffer stablet i et tårn
Kikærtebøffer
Lækre kikærtebøffer, der er perfekte til hverdagen. Brung dem i en burger eller spis dem som tilbehør. Opskrifter giver til 4 meget store eller 5 mindre bøffer.
Gå til opskrift
stablede kikærtebøffer

Oftest stillede spørgsmål til blomkålsbøffer

Hvordan undgår man, at de falder fra hinanden?

Skær blomkålen i skiver direkte gennem stokken. Det hjælper med at holde skiverne sammen under stegning. Gå efter de faste blomkål,

Kan de laves i forvejen?

Ja, de kan både marineres og steges i forvejen. Genopvarm dem på pande eller i ovn før servering for bedst resultat.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments