Aftensmad/ Supper

Grønkålssuppe med timian

Efter jeg har fået mig en lille suppe elskende datter, så er jeg begyndt at lave suppe til aftensmad meget oftere. Gerne serveret med masser af topping, så Tais også synes det er interessant 😉 Gerne noget lækkert brød, creme fraiche og måske lidt bacon. Her har jeg lavet en lækker og cremet grønkålssuppe med timian og den blev simpelthen bare SÅ lækker! Viona elskede den og vi havde grønkålssuppe ud over det hele, haha.

Nem grønkålssuppe med frisk timian

Grønkål er en af de skønne grønsager, som er i sæson i Danmark i de kolde måneder, så det er bare med at få det brugt. Det er en af mine absolutte yndlingsgrøntsager, fordi den er så alsidig. Man kan bruge det i pastaretter, salater, man kan lave chips og også denne skønne grønkålssuppe.

Grønkål smager både skønt råt og tilberedt og kan noget helt forskelligt i retter. Det handler om tilberedning og hvordan du krydrer retten.

Grønkålssuppe med timian

Elsker du også supper? Eller trænger du til ny inspiration?

Så er disse opskrifter måske noget for dig 🙂 Min suppekategori vokser her på bloggen og der er flere gode opskrifter i mine gemmere:

Gulerodssuppe med kokosmælk

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Hokkaidosuppe med gulerødder 

Grønkålssuppe med timian

Grønkålsknas til topping

Jeg kalder det grønkålsknas, men i virkeligheden er det de helt klassiske grønkålschips, som jeg har kommet ovenpå suppen. Det giver en fantastisk crunch og salt smag til den bløde og cremede suppe. Mums! Og så kan man snacke resten af chipsne, hvis man ikke får spist dem alle til aftensmaden.
Grønkålssuppe med timian

Grønkålssuppe med timian

Print opskrift
Cooking Time: Ca. 4 portioner

ingredienser

 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • Olivenolie til at stege i
 • 2 bagekartofler
 • Salt og peber
 • 9 dl vand
 • 1 tsk grønsagsbouillon
 • 2 spsk frisk timian
 • 200 g. grønkål
 • 250 ml madlavningsfløde
 • Grønkålsknas:
 • 300 g. grønkål
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 spsk havsalt

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde i noget olivenolie.

2

Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre tern. Tilsæt dem gryden og krydr med salt og peber. Steg i 3-5 minutter.

3

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og hakket frisk timian. Lad det småkoge i ca 15 min. Imens kan du gå igang med toppingen (se nederst i opskriften)

4

Tilsæt så 200 g vasket og hakket grønkål og madlavningsfløde.

5

Lad det simre i ca 10 min og blend med en stavblender til suppen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

6

Grønkålsknas:

7

Vask grønkål godt og dup tørt. Skær bladene fra stilkene og riv dem i mindre stykker.

8

Fordel dem på en bageplade og vend i olivenolie og salt.

9

Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 10-15 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

 

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.