Aftensmad/ Frokost

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Tomatsuppe med ovnbagte tomaterStærk, sød, cremet, fyldig eller tynd. Tomatsuppe kan laves på mange forskellige måder og jeg kan lide dem alle sammen! 😉 Især i dette kolde forårsvejr! Forleden fik jeg lyst til en helt klassisk tomatsuppe med masser af smag, så jeg besluttede mig for at lave luksusversionen med ovnbagte tomater, hvidløg og masser af krydderurter.

Knors færdigsupper er også ganske hæderlige, men der er nu noget helt særligt over sådan en hjemmelavet tomatsuppe. Så enkel en ret, men den spiller bare. Fik helt lyst til at sippe hvidvin og lytte til italiano musik, da jeg stod og rørte i gryden 🙂

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Tomatsuppe med ovnbagte tomater
Noget der er næsten ligeså vigtigt som selve suppen er toppingen 😉 Denne suppe toppede jeg med creme fraiche, grønkålschips og kikærtepasta, men man kunne også eksempelvis vælge sprøde kikærter eller rugbrødscroutoner.

Grønkålschips

Er du også vild med suppe, så er disse opskrifter måske noget for dig:

Butternut squash suppe >>>

Sund minestronesupper >>>

Jordskokkesuppe med primadonna ost >>>

Her er opskriften på tomatsuppe med ovnbagte tomater:

Print opskrift
Antal: Ca. 3-4 portioner Cooking Time: Ca. 1 time

ingredienser

  • Suppe:
  • ca. 1 kg. tomater (jeg brugte store cheery tomater)
  • 7 fed hvidløg
  • ca. 5 spsk olivenolie
  • 3 løg
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 1 grønsagsbouillon
  • 3 dl. vand
  • Salt og peber
  • Grønkålschips:
  • Grønkål
  • Olivenolie
  • Havsalt

Sådan gør du:

1

1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med syc fed hvidløg.

2

2. Drys med ca. 3 spsk. olivenolie og salt og peber. Bag i ca. 40 min.

3

3. Når der er ca. 10 min tilbage af bagetiden for tomaterne steges de tre løg i tynde skiver og steges i olivenolie ved lav varme i en stor gryde, så de bliver karameliserede i ca. 5 – 10 min.

4

4. Tilsæt tomater og hvidløg og blend med en stavblender. Tilsæt 3 dl vand + en grønsagsbouillon (evt. mere vand, hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens). Tilsæt 2 spsk. tørret oregano og smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min.

5

5. Tilsæt til sidst to håndfulde frisk basilikum hakket groft og sluk for suppen efter 2-5 min.

6

Grønkålschips:

7

Fjern bladene fra stilkene og vask dem godt. Masser dem i olivenolie og spred dem ud på en bageplade. Drys med flagesalt og bag ved 200 grader i ca. 15 min eller til de er blevet sprøde.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply