31. maj 2017

Tærte med bund af sød kartoffel

soedkartoffeltaerte1
soedkartoffeltaerte2
soedkartoffeltaerte3

Hej  yndlings,
I søndags hyggede jeg i køkkenet med pander og gryder over det hele og Mads og Monopolet buldrende ud af min højtaler. Ligesom jeg bedst kan lide det. Det kom der hele tre opskrifter ud af – blandt andet denne skønne tærte med bund af sød kartoffel, der både er glutenfri og super sund.

Tærte med bund af sød kartoffel: Husk at bag den i en form som ikke er utæt!

Fyldet består af spinat, kalkunbacon og så en lille bitte smule æggemasse. Ja, min tærteform er nemlig utæt. Fandt jeg ligesom ud af på den hårde måde 🙁 Men i den opskrift jeg har delt, burde i meget gerne få noget mere æggemasse og fasthed i tærten.

Reklamelinks er markeret med*
Tærte med bund af sød kartoffel 1

Tærte med bund af sød kartoffel

Elsker du også en god tærte ligesom mig? Denne opskrift på tærte med bund af sød kartoffel er virkelig lækker og så er den super sund.
5 fra 1 stemme
Forberedelse20 min
Tilberedelse30 min
50 min

Ingredienser

 • 1 stor sød kartoffel (gå efter en der er aflang)
 • 1 løg
 • 1 hvidløg
 • 125 g. frisk spinat
 • 1 pakke kalkunbacon
 • 4 æg
 • En sjat mælk
 • Salt & peber

Tilberedelse

 • Skræl kartoflen og skær den i meget tynder skiver. Læg dem i et smurt tærtefad (jeg brugte olivenolie). Jeg startede yderst og arbejdede mig ind mod midten. Skiverne må gerne ligge så det ene stykke går lidt ind over det næste. Halver nogle af skiverne og brug dem til kanten på tærten.
 • Bag bunden ved 200 grader i 15 min.
 • Hak hvidløg fint og skær løget i chunky stykker. Steg begge dele på en pande i olivenolie.
 • Skyl spinaten og tilsæt den. Steg til spinaten er ‘faldet sammen’.
 • Skær kalkunbaconet i skiver og steg det på en anden pande.
 • Fordel spinat og kalkun på den forbagte ‘tærtedej’.
 • Pisk æg og tilsæt lidt mælk og salt og peber. Fordel ægblandingen på tærten.
 • Bag i ca. 15 min ved 200 grader.
 • Enjoy 🙂
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments