Quantcast

Hjemmelavede færdigblandinger

Hjemmelavede færdigblandinger fungerer præcis som de færdigblandinger, du kan finde i diverse supermarkeder. Det eneste man skal gøre, når man får en færdigblanding, er at tilsætte enkelte ingredienser og vupti, så har man hjemmebagte pandekager eller sprødt knækbrød. Nemmere bliver det ikke.

Hjemmelavede færdigblandinger er super fine at lave og forære i gave. De ser flotte ud, de har en god holdbarhed, og så er det en sød og betænksom gave.

Opskrifter på hjemmelavede færdigblandinger

Når du laver en hjemmelavet færdigblanding, kan du enten lave den til dig selv og have den stående. På den måde kan du meget hurtigt lave eksempelvis pandekager. På en regnvejrsdag, hvor overskuddet ikke er der, så er sådan en færdigblanding genial. Eller du kan lave den til en du holder af, og forære den væk i gave. Måske til nogle nybagte forældre eller i en housewarming gave.

En god værtindegave

Jeg synes personligt at hjemmelavede færdigblandinger er en rigtig god værtindegave. De er fine at se på, og så viser de, at du har taget dig tid og tænkt på modtageren. Modtageren af gaven skal selv færdiggøre opskriften, så det er vigtigt, at du skriver instrukser og vedlægger dem på den ene eller anden måde. Du kan eksempelvis skrive dem på et stykke papir og binde på med et fint bånd. Du finder både en udførlig guide til, hvad du skal putte i selve glassene i mine opskrifter. Og også guides til, hvad modtageren af glasset/gaven skal gøre.

Kunne du tænke dig flere opskrifter på færdigblandinger, så finder du flere i min bog, som du kan læse mere om her.

Holdbarhed på hjemmelavede færdigblandinger

I modsætning til dem du køber i supermarkederne, så ved du præcis, hvad der er i de hjemmelavede færdigblandinger. Der er ingen lange ingredienslister med underlige e-numre. Nææh bare det du kan se i glasset. Det betyder også, så de selvfølgelig ikke holder lige så længe, men holder stadig et pænt stykke tid.

Jeg synes, det er svært at sige præcis, hvor længe sådan en færdigblanding holder, da det jo blandt andet afhænger af holdbarheden af de ingredienser, du putter i. Jeg plejer at sige 5-6 ugers tid, som tommelfingerregel. Jeg har dog selv lavet nogle, som har stået meget længere, så lugt og kig på dem. Det er jo tørre ingredienser, som kommer i.