10. maj 2015

Bagt sød kartoffel med creme fraiche

11208145_1431181590519232_1661143020_n_zpsaofjftrj.jpg
 photo 11208145_1431181590519232_1661143020_n_zpsaofjftrj.jpg
 photo 11250106_877192415694960_2134128392_n_zpshbpl7a5t.jpg
 photo 11252808_421341538039555_1744058870_n_zpsris6wqqu.jpg

Her har I en opskrift på en nem aftensmad, som smager fantastisk og er super sund og kalorielet. Jeg har flere gange erklæret min kærlighed til søde kartofler her på bloggen, så det har længe stået på min ‘to do-liste‘ at prøve en ovnbagt version. Da søde kartofler er ret søde i det (no shit!), lavede jeg en lidt syrlig creme fraiche dressing med frisk persille og hvidløg og dryssede med salt kalkunbacon. Det er helt klart en ny favorit ret 😀 !

Det skal du bruge (til 2 personer): 
2 søde kartofler (det kommer selvfølgelig an på, hvor store de er)
1 pakke kalkunbacon
6 spsk. creme fraiche, 5 %
1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
1 håndfuld frisk persille
Salt

Salat til: Hjertesalat, avocado, radiser og agurk

Sådan gør du: 
1. Vask de søde kartofler godt og stik huller i dem med en skarp kniv. Bare forestil dig, at du er med i en gyserfilm!
2. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 45 min. – 1 time eller til de er bløde, når man trykker på dem.
3. Skær kalkunbaconet i strimler og steg det på en pande. Sådan noget bliver ikke sprødt ligesom traditionelt bacon, men det smager stadig godt!
4. Nu skal creme fraiche dressingen laves. Bland creme fraiche, finthakket hvidløg, grofthakket persille og citronsaft. Smag til med salt, hvis du synes det er nødvendigt.
5. Når kartoflerne er færdige, tages de ud og skæres halvt over, så man kan hælde dressing i og drysse med bacon. Mums 🙂

 photo ScreenShot2014-12-11at125951_zps546813ab.png
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments