Aftensmad tilbehør/ Salater

Nem græsk salat med feta

Nem græsk salat

Det her er en af mine yndlingsalater. Nem græsk salat med oliven, feta og friske grønsager. Mmmmh sådan en her sag er bare det lækreste 🙂 Tais kan ikke lide feta (!!!!), så det er desværre ikke en salat, jeg laver så ofte. Når det en sjælden gang imellem sker, at jeg har en aften alene, så kan jeg godt finde på at lave en kæmpe skål med sådan en her salat og så får den ikke for lidt med fetaen! Har jo ligesom noget, jeg skal have indhentet.

Det gælder om at få fat i nogle lækre råvarer, for det er virkelig vigtigt med denne salat. En god feta (jeg anbefaler en, som ligger i en oliemarinade, som også kan komme i salaten), en sprød øko agurk og faste tomater. Så føles det næsten som at sidde på en restaurant i grækenland 😉

Er du vild med feta salater? Så kan jeg også anbefale:

Vandmelon salat med feta

Salat med bagte peberfrugter, gulerødder og feta

Bønnesalat med sennepsdressing og feta

Nem græsk salat

Server den til

Dette er en af de salater, som går til det meste. Klassiske frikadeller, frikadeller med feta og oliven (for at blive i det græske hjørne), kyllinge-quinoa deller, eller måske nogle vegetariske gulerodsdeller. Eller hvad med sesampaneret kyllingelår eller sunde kyllinge nuggets med spelt flakes.

Nem græsk salat

Nem græsk salat med feta

ingredienser

  • ½ agurk
  • 3 mellemstore tomater (de må gerne være faste i det)
  • ½ rødløg
  • ½ gul peberfrugt
  • 1 håndfuld kalamata oliven (uden sten)
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld frisk persille
  • ca. 75 g fata i olie

Sådan gør du:

1

Skær agurk, tomater og peberfrugt i tern og put grønsagerne over i en salatskål.

2

Tilsæt rødløg i tynde skiver, feta i tern (her må noget af olien gerne komme med) og oliven.

3

Slut af med olivenolie, citronsaft, hakket persille og smag til med salt og peber.

4

Bland det hele godt rundt.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.