Aftensmad/ Kyllingeretter

Kyllingelår med sesam

Kyllingelår med sesam

Chicken wings og fritter er noget man normalt forbinder med junkfood og mad der har været en tur i den gyldne gryde, men her er min version på en sundere udgave, som også smager virkelig godt. Det kan godt være du ikke får helt samme følelse, som når du spiser the real deal, men til gengæld har du det meget bedre bagefter 😉

Kyllingelårene er først vendt i mælk, så grahamsmel, så æg og tilsidst i en blanding med sesam, friskhakket persille, salt, peber og tørret chili. Bagefter har de fået en tur i ovnen, så de bliver dejligt sprøde. Så lækkert! Som du nok kan regne ud, så skal man have gang i fire skåle under paneringen, så det er noget med at være organiseret før man går i gang. Når skålene er klar, så er det virkelig nemt og lidt fabriksarbejde-agtigt at stå der og dyppe dem i først det ene og så det andet.

Fritterne kender du sikkert allerede og der findes utallige opskrifter på bønnefritter på nettet. Jeg har sagt det før, og jeg bliver nok ved med at sige det mange år endnu, men jeg eeeelsker bønnefritter. Kan sagtens bare spise en tallerken med et mindre bjerg på og så intet andet, haha. Nok ikke så godt i længden…

Du finder opskrifterne på kyllingelår med sesam og sprøde bønnefritter under billederne.

Lad mig endelig høre om, hvordan det gik, hvis du prøver opskrifterne 🙂

Kyllingelår med sesamKyllingelår med fritter
Kyllingelår med sesam

Print opskrift
Antal: 10 stk.

ingredienser

 • 10 kyllingelår
 • 2 dl mælk (jeg bruge skummetmælk)
 • 2 dl grahamsmel
 • 3 æg
 • 2 dl sesam
 • 1 håndfuld friskhakket persille
 • 1 tsk havsalt
 • 1 tsk peber
 • 1 tsk tørret chili
 • Bønnefritter:
 • 1 pose frosne bønner (650 g)
 • ca 4 spsk olivenolie
 • 2 tsk havsalt

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 200 grader (varmluft) og sæt en bageplade klar med bagepapir smurt med et tyndt lag olivenolie.

2

Nu skal kyllingelårene paneres. Find fire skåle frem. I den ene putter du mælk i. Den anden putter du grahamsmel i. Den tredje putter du tre piskede æg i. Den fjerde putter du sesam, friskhakket persille, salt, peber og chili i.

3

Dyp dem først i mælk, så mel, så æg og tilsidst i sesamblandingen.

4

Bag derefter lårene i ovnen i ca. 45 min.

5

Bønnefritter:

6

Spred de frosne (de er vigtigt de er frosne) bønner på en bageplade med bagepapir. Drys med olivenolie og havsalt. Bag ved 200 grader (varmluft) eller til de begynder at blive sprøde. Det er smag og behag, hvor crispy man gerne vil have dem.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.