24. juni 2019

Kartoffelsalat med sesam og grønne bønner

Skøn kartoffelsalat med sesam, ovnbagte kartofler, sprøde bønner og en lækker frisk dressing med citron og persille. God som tilbehør til diverse retter.

Mmmh er der noget bedre en nye danske kartofler? Jeg kan seriøst spise dem som slik. Med lidt smør og salt, mums! Derfor holder jeg mig heller ikke tilbage, når de endelig begynder at titte frem på hylderne i supermarkederne (eller i haven, hvis man er så heldig at have sådan en). Her har jeg lavet den skønneste kartoffelsalat med sesam, grønne bønner, oliven og en lækker dressing med frisk persille, citronsaft, olivenolie, forårsløg og salt og peber.

Den er ideel som tilbehør til grillmad eller til nogle vegetariske frikadeller eksempelvis.

Kartoffelsalat med sesam

Kartoffelsalat med ovnbagte kartofler

Jeg bruger nye danske kartofler i denne kartoffelsalat, da de bare kan noget helt særligt. Hvis det ikke er i sæson eller du har nogle andre typer kartofler, så kan du også sagtens bruge dem. Bare du sørger for at skære dem i skive ala dem på billederne her. De skal nemlig bages i ovnen, så der er vigtigt, at de ikke er alt for store.

Du kan helt sikkert også vælge at bruge søde kartofler, men det har jeg ikke selv testet. De får en blødere konsistens i midten, når de bliver bagt.

Opskrifter på sommersalater

Jeg elsker sommersalater, der tit er friske og farverige. Danske ærter, jordbær, vandmelon, bønner, radiser. Åh så mange skønne råvarer, man kan lave salater med. Her kommer tre bud på sommersalater, som jeg kan anbefale:

Kartoffelsalat med sesam og grønne bønner

Find opskriften på kartoffelsalat med sesam og bønner her:

Reklamelinks er markeret med*
Kartoffelsalat med sesam

Kartoffelsalat med sesam og grønne bønner

Kartoffelsalat med sesam, grønne bønner, oliven og en lækker dressing med frisk persille, citronsaft, olivenolie, forårsløg og salt og peber. Den er ideel til griltilbehør eller bare til en lækker sommerret.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 min
Tilberedelse16 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 150 g friske grønne bønner
  • 4 spsk sesam
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Saften fra 1/2 citron
  • 6 forårsløg
  • 6 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 65 g kalamata oliven uden sten

Tilberedelse

  • Rens kartoflerne for skidt og skær dem i halve (kvarte hvis de er store). Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med ca 2 spsk olivenolie og salt og peber. Bag dem i ovnen i ca 30 min ved 200 grader (varmluft) eller til de bliver gyldne.
  • Imens skal dressingen blandes. Rist sesam på en pande til de bliver gyldne og lad dem køle af.
  • Hak persille og bland persille, citronsaft, forårsløg i tynde skiver, 4 spsk olivenolie og sesam i en skål. Smag til med salt og peber.
  • Nu til bønnerne. Vask dem og hak enderne af. Skær dem i mindre stykker og put dem i en gryde og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 7-10 minutter, så de ikke er rå, men stadig har bid. Hæld vandet fra.
  • Når kartoflerne er afkølede, blandes kartofler, dressing, oliven og grønne bønner i en stor skål. Voila, så er salaten klar til at blive spist 🙂
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments