Aftensmad/ Salater/ Stop madspild

Stop madspild salat med Marialottes

Har du ofte følelsen af, at du ikke har noget mad, når du åbner køleskabet?

Så kig lige efter en ekstra gang 🙂

Man kan nemlig få de lækreste retter ud af relativt få ingredienser og på den måde både spare penge og undgå madspild.

Og det var netop dét, der var udgangspunket, da jeg mødtes med søde Maria fra Marialottes.dk for et par uger siden.

Stop madspildssalat

Normalt når jeg udvikler opskrifter, alene og med andre, så er det ofte noget med, at vi først brainstormer ideer og bagefter handler vi ind.

Maria og jeg besluttede os for at gøre det lige omvendt. Vi mødtes i mit køkken med hver vores pose rester og så tog vi udgangspunkt i det.

Stop madspildssalat

Hun kom blandt andet med en klump feta, et enkelt pitabrød og en citron, og jeg havde blandt andet nogle ensomme gulerødder, en peberfrugt og en dåse kikærter. Vi lagde det hele frem på bordet og studerede det.

Hmmm måske man kunne lave noget med… Eller man kunne også riste… Nej, vi bager det i ovnen og….

Sådan stod vi nogle minutter og kastede bolden frem og tilbage, indtil vi i fællesskab kom frem til den lækreste salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybeans med feta og nigellafrø.

Den smagte simpelthen så godt! Vi spiste salaten sammen med nogle ovnristede naan brød, som vi havde lavet ud af pitabrødet, men den opskrift får du en anden dag 🙂

Stop madspildssalat

Stop madspildssalatStop madspildssalat

Jeg har delt en ’cirka’ opskrift nederst, men det handler egentligt ikke så meget om, hvorvidt du putter tre eller fire gulerødder i, eller om du bruger det samme krydderi.

Det vi håber på er, at vi kan inspirere til at man får brugt de råvarer man har. Selvom køleskabet måske ser tomt ud, så er det faktisk vildt, hvad man kan få ud af forholdsvis få ingredienser.

Stop madspildssalat

Jeg er selv en af dem, der lynhurtigt får ideer, når jeg åbner et køleskab (ellers er det sgu lidt op af bakke at være madblogger!), men hvis man synes det er svært, så kan jeg anbefale at slå sig sammen med en veninde og holde ’restefest’, ligesom Maria og jeg 🙂 Det er super hyggeligt at være kreativ og finde på ideer sammen!  Stop madspildssalat Stop madspildssalat

Stop madspildssalat

Print opskrift
Antal: Ca 2-3 portioner

ingredienser

  • Alle ingredienserne er ca.
  • 3 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1/4 blok fetaost
  • 2 spsk nigellafrø
  • 1 dåse kidneybeans
  • 2 tsk spidskommen
  • Lidt frisk persille
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Sådan gør du:

1

Skær gulerødder og peberfrugt i tynde strimler og fordel dem på en bageplade. Vend dem i olie og drys lidt salt over. Bag dem i ca. 15 min ved 200 grader eller til de bliver let gyldne.

2

Si vandet fra kidneybønnerne og dup dem tørre. Fordel dem på en bageplade og vend dem med lidt olivenolie og drys med ca 2 tsk. spidskommen. Bag dem i ca 10 min eller til de er blevet sprøde.

3

Bland det hele sammen på en stor tallerken eller i en skål og drys med feta, nigellafrø og lidt frisk persille.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

4 Kommentarer

  • Reply
    Maria Larsen
    31. august 2018 at 18:20

    Det var sådan en dejlig formiddag og frokost i dit/jeres selskab!

    • Reply
      Katharina
      2. september 2018 at 9:13

      Ja, det var rigtig hyggeligt 😀

  • Reply
    Gitte Sørensen
    30. august 2018 at 11:28

    Det ser lækkert ud – god ide at bage bønnerne, det vil jeg prøve 🙂

    • Reply
      Katharina
      30. august 2018 at 13:04

      Tak 😀 De var faktisk super lækre og kan klart anbefales. Har ellers kun prøvet at bage kikærter og butter beans, men kidneybønner er mindst lige så lækre efter en tur i ovnen 🙂

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.