Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Ingrid ærter

vegetarisk one pot lasagnesuppe med ingrid ærter

Vegetarisk lasagnesuppe med ingrid ærter

Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18082003549985708
Nu kan du blive den heldige vinder af hele denne samling fra @puredansk med danske og økologiske bælgfrugter. Samt en kogebog med inspiration til, hvordan du kan bruge dem i alverdens retter fra morgen til aften🎉💚

For at deltage skal du blandt andet følge @puredansk, men det vil jeg nu anbefale dig at gøre lige meget hvad. De deler nemlig en masse gode opskrifter og viden om danske bælgfrugter. 

Deres mission er at få danske bælgfrugter fra markerne og ind på spisebordene, så de bliver en del af vores hverdagskost. De er nemlig fulde af gode sager og har et lavt klimaaftryk. What’s not to like.👏

Sådan deltager du:
1. Følg @puredansk og @beetrootbakery 
2. Fortælle hvem du kunne tænke dig at servere en masse bælgfrugter for. Og evt. hvad du kunne forestille dig at lave. 

Du kan vinde: 
1 x  danske Ingrid ærter (1200 g)
1 x  danske Ingrid ærter (300 g) 
1 x danske Anicia Linser (300 g) 
1 x danske Gråærter (300 g) 
1 x danske Hestebønner (300 g)
1 x dansk Ærtemel (600 g) 
1 x  Kogebog – BÆLGFRUGTER

 
Alt kan i øvrigt findes på puredansk.dk og i flere forhandlere landet over. Blandt andet alle Meny butikker. 

Konkurrencen slutter d. 08.10 kl 12. Vinderen bliver fundet ved lodtrækning og bliver annonceret i story. 

#puredansk #danskebælgfrugter #ingridærter #anicialinser #gråærter #hestebønner #ærtemel #konkurrence #giveaway
-
Open post by beetrootbakery with ID 18237416533295058
6 x opskrifter med græskar🧡 

- Salat med butternut squash og ristede kikærter 
- Pandekager med hokkaido og kanel 
- Suppe med karamelliseret hokkaido og kokosmælk
- Ovnbagt hokkaido med timian 
- Suppe med butternut squash og røde linser 
- Kikærtegryde med butternut squash og rød karry 

Skal du prøve en eller flere af den?😋

Du kan finde dem alle på min hjemmeside eller i mit feed💌 Skriv hvis jeg skal hjælpe. 

#græskar #græskaropskrifter #hokkaido #hokkaidosuppe #græskarsuppe #vegetar #vegetarisk #græskargryde #græskarsalat
Open post by beetrootbakery with ID 18117284689518076
Opskrift i teksten🍽️ Marry me kikærter er en vegetarisk udgave af den virale ret ‘marry me chicken’. Her får du en varm og cremet gryderet med masser af umami, bløde kikærter og en sauce, der er fuld af smag fra hvidløg, tomat og krydderurter. Du kan spise den med ris, pasta eller brød til eksempelvis og mætter den rigtig godt. Det er comfort food, når det er bedst🙏😮‍💨

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4 portioner)

1 spsk olivenolie
1 lille gult løg
4 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
70 g soltørrede tomater, uden olien (ca. 1 dl)
1 tsk oregano
1 tsk tørret timian
½ tsk chiliflager
1 ½ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
3 ½ dl kokosmælk (næsten 1 hel dåse)
1 spsk soya
2 spsk citronsaft
2 dåser kikærter (i alt 480 g i drænet vægt)
10 g frisk basilikum (eller en stor håndfuld)

Tilbehør
400 g pastaskruer

Sådan gør du: 
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en stor pande eller en wok ved middel varme. Steg i ca. 5 minutter. Løgene skal blive bløde, men ikke brune.

Hak de stoltørrede tomater og tilsæt dem sammen med tomatpuré, oregano, timian og chiliflager. Steg videre i cirka 3 minutter.

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, soya, citronsaft og kokosmælk og rør rundt. Lad det simre i 10 minutters tid og vend så kikærterne i.

Obs: Husk at koge pastaen, hvis du serverer pasta til.

Lad retten stå og simre og trække smag i yderligere 10 minutters tid og tilsæt så hakket basilikum. Smag retten til med salt og peber.

Nyd retten med ristet brød, ris eller pasta.

#marrymekikærter #kikærter #opskriftmedkikærter #aftensmad #hverdagsmad #kikærtegryde #vegetariskaftensmad
Open post by beetrootbakery with ID 17895201516312762
Her får I opskriften på en vegetarisk one pot lasagnesuppe. To af mine store kærligheder i én. Lasagne + suppe🫶

Det er en genial hverdagsret, hvor man får smagen af lasagne, men med mindre arbejde og
ingen hviletid.

Her har jeg brugt danske, økologiske Ingrid ærter fra @puredansk, der har et højt proteinindhold og er rige på kostfibre. De minder meget om kikærter og kan bruges til de samme retter, men smagen er mere mild og let nøddeagtig.

Jeg synes de smager virkelig godt og det er et kæmpe win, at de er dyrket lige her i Danmark🙏
Jeg vidste slet ikke, hvor seje vi er til at dyrke forskellige bælgfrugter, før jeg begyndte at følge @puredansk, som drives af to søstre, der er vokset op på et landbrug. Vidste du det? 

Du kan finde i Pure Dansk på deres webshop på puredansk.dk og hos en række forhandlere rundt om i landet. Blandt andet alle Meny butikker. 

Ingredienser (fire portioner):
2 dl (180 g) tørrede ingrid ærter fra @puredansk 
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg 
1 løg 
2 stængler bladselleri
2 mellemstore gulerødder 
½ squash 
2 tsk tørret timian
1 tsk chiliflager 
2 tsk tørret oregano 
2 tsk røget paprika 
2 spsk tomatpure 
1 spsk balsamicoeddike 
1 stk grøntsagsbouillon terning 
400 g hakkede tomater 
200 ml madlavningsfløde 
5-8 dl vand 
5 stk lasagneplader 
salt og peber 

Server evt med: 
ricotta 
frisk timian 
hvidløgsflute 

Sådan gør du: 
Skyl Ingrid ærterne og stil dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra, når de skal bruges. 

Hak løg og hvidløg fint og steg det i en stor gryde med olivenolie. Vask og hak bladselleri, gulerødder og squash i fine tern og kom det i gryden. Kom det bare i løbende og og rør rundt. 

Tilsæt røget paprika, chiliflager, oregano, timian og tomatpure og svits i et par minutter. Tilsæt så hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand, madfløde, eddike og ingrid ærter. Lad det simre i 20 minutters tid. 

Knæk så lasagnepladerne i mindre stykker og kom dem direkte i gryden og lad dem simre med i 10-15 minutters tid. Tilsæt evt. ekstra vand hvis suppen koger for meget ind. Server med frisk ricotta på toppen og lidt frisk timian. 

#ingridærter #puredansk #aftensmad #lasagnesuppe #onepotlasagne
Open post by beetrootbakery with ID 18057655409432717
Opskrift 5 ud af 5 med kikærter: Wraps med kikærter, grønkål og tahindressing🏷️ 

Så er vi nået til sidste opskrift i min serie med kikærter🥲 Jeg kommer selvfølgelig stadig til at lave en masse mad med kikærter. Nu bliver det blot en ny bælgfrugt, som tager spotlightet her på profilen for en stund. 

Nå, men disse wraps smager virkelig godt! Og de er både gode til frokost og aftensmad. Opskriften har du nedenunder og det er en to-i-en opskrift, hvor du også får opskriften på en nem tahindressing.Så lækkert på salat også🤌

Ingredienser (2 wraps) 
1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
1 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika
1 tsk hvidløgspulver
1 dl hummus
25 g grønkål (2 stængler ca. )
½ avocado
1 tomat
2 fuldkorns tortilla wraps (25 cm)

Tahindressing
1 fed hvidløg
2 spsk lys tahin
1 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
1 spsk flydende honning
0,5 dl vand eller mere
salt/peber

Sådan gør du: 
Start med at gøre kikærter klar, så de kan komme i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Si dem og dup dem tørre med noget køkkenrulle. Kom dem i en skål og vend dem med olivenolie, røget paprika og hvidløgspulver.

Bag dem i ca. 25 minutter eller til de bliver sprøde. Rør rundt undervejs.

I mens klargøres dressingen. Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber. Konsistensen vil være lidt grynet i starten, men du skal bare blande endnu mere rundt. Brug evt. et mini piskeris, hvis du har sådan et.

Nu kan du gøre resten af fyldet klar. Skær avocado og tomat i skiver. Vask grønkål og riv det i mindre stykker. Kom det i en skål og kom 2 spsk tahindressing i. Masser dressingen i grønkålet, så det bliver mere blødt.

Når kikærterne er færdige kan du samle dine wraps. Start med at fordele hummus på de to tortillapandekager. Se billede længere nede, hvor du kan få en fonemmelse af, hvor meget fyld jeg putter i. De ekstra kikærter kan du snacke eller gemme i en lufttæt beholder.

Kom så grønkål, avocado og ekstra tahindressing i. Luk den godt tæt og steg dem på en tør pande til de bliver gyldne på begge sider.

#kikærter #vegetariskaftensmad #aftensmad #frokost #wrapsmedkikærter #vegetar #tahindressing
Open post by beetrootbakery with ID 18025750637723700
Nemme og budgetvenlige quinoabøffer. Gode i en burger eller som tilbehør. Har delt opskriften i teksten💚

Der er blandt andet røget paprika og tomatpure i farsen, så derfor har de stadig en lidt rødlig farve. 

Som I kan se i videon, så kan man også stege dem som mindre frikadeller. De er blandt andet gode som små hapsere i løbet af dagen eller på en rugbrødsmad💪

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (8 stk): 
175 g ukogt hvid quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du:
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Rør rigtig godt rundt og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form bøfferne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne. Ca. 3-5 minutter på hver side.

#quinoabøffer #vegetarbøffer #vegetarburger #quinoa #vegetariskaftensmad #aftensmad #hvidquinoa
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required