9. september 2017

Butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter

Butternut squash suppe
suppe2
suppe3

Øv for en våd september dag vi har haft i dag! Hvad sker der lige for de dage, hvor det bare står ned i tykke stråler fra morgen til aften. Er det ligesom ikke en søndagsting?

Men hvis man nu skal vende det dårlige vejr til noget positivt, så er det, at det nu igen er blevet suppe-vejr. Og jeg elsker suppe! Også selvom T ikke synes det tæller for et ordenligt måltid (er det en mande ting?).

Tyvstart på græskarsæsonen: butternut squash suppe med ristede spirulina

Jeg har tyvstartet på græskarsæsonen (jeg når at blive såååååå træt af dem jo!) og har lavet en dejlig butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter.

Og så tænker du nok; Spirulina, hvad er det? Bare rolig, det tænkte jeg også. Men den er en type pulveriseret alger, der går under superfood kategorien. De har et dobbelt så højt proteinindhold som kød og giver et calcium boost. Man kan sige rigtig meget positivt om det mørkegrønne guld, men godt, det smager det altså ikke! Haha. Dog sker der noget med smagen, der fremhæver den røgede umami smag, der man bager med det, så de ristede kikærter her er rigtig lækre 🙂

Se også min opskrift på nem instant suppe og cremet karry-suppe.


Butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter 1

Butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter

Denne opskrift på butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter er sund, lækker og meget smagfuld. Hertil er den nem at lave.
5 fra 1 stemme
Forberedelse20 min
Tilberedelse30 min
I alt50 min

Ingredienser

Til kikærterne

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk spirulina
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk havsalt

Til suppen

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 butternut squash
  • ½ tsk. tørret chili
  • 1 tsk. tørret ingefær
  • 3 dl. vand
  • 1 grønsagsboullion
  • 1 dåse kokosmælk

Tilberedelse

  • Si væsken fra kikærterne og dup dem med køkkenrulle, så de bliver tørre.
  • Drys dem med spirulina, olivenolie og salt og bland godt sammen.
  • Bag dem i en badepande ved 200 grader i ca. 15 min. eller til de bliver sprøde
  • Nu til suppen. Hak løg og hvidløg groft og svits i noget olivenolie i en stor gryde.
  • Skør græskaret i tern (det skal ikke skralles) og vend det i gryden sammen med chili og ingefær. Svits i 5 min.
  • Tilsæt 3 dl vand, boullion og lad det simre i ca. 30 min.
  • Blend suppen og tilsæt derefter kokosmælk og salt og peber efter smag.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments