Asiatisk bowl med kikærter

Hvis du er på jagt efter en nem og lækker hverdagsret med masser af smag, så er den her opskrift på asiatisk bowl med kikærter lige noget for dig. Den er hurtig at lave, fyldt med varme krydderier og sticky kikærter, der får en nærmest karamelliseret overflade i den søde, salte og lidt syrlige sauce. Jeg elsker at servere den som en farverig bowl med ris, avocado, edamame og lidt sprøde broccolini, men du kan også servere med andet grønt. Det er sådan en ret, der både mætter og føles let, og som nemt kan tilpasses, alt efter hvad du har i køleskabet.

Asiatisk kikærte bowl

Reklamelinks er markeret med*

Asiatisk bowl med kikærter
Ingen bedømmelser endnu

Asiatisk bowl med kikærter

En nem og farverig asiatisk bowl med kikærter og grøntsager. Kikærterne er blevet bagt sprøde i ovnen og derefter blandet i en nem sticky sovs med soya, ingefær og sesam. Spis med dine favorit toppings til.
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

  • 2 dåser kikærter
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk frisk ingefær (finthakket)
  • 1 løg
  • 1 spsk majsstivelse + 2 spsk koldt vand
  • ¾ dl soya
  • 1 spsk riseddike
  • 2 spsk flydende honning
  • ½ dl sesam

Tilbehør

  • 2 spsk sesam
  • 2 avocadoer
  • 400 g edamamebønner
  • 200 g broccolini
  • 300 g ris
  • ekstra soya

Tilberedelse

  • Først skal ovnen tændes, da kikærterne skal bages og blive sprøde. Tænd ved 200 grader, varmluft.
  • Si og skyld kikærterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem med 1 spsk smageneutral olie og bag dem i 20-25 minutter. Eller til de begynder at blive sprøde. Rør rundt undervejs.
    2 dåser kikærter
  • Så til marinaden, hvor du kan starte med at gøre ingredienserne klar. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær løg i tynde både. Bland majsstivelse og vand i en lille skål og rør det godt sammen
    4 fed hvidløg,2 tsk frisk ingefær,1 løg,1 spsk majsstivelse + 2 spsk koldt vand
  • Varm nu olie i en stor pande/wok ved lav til medium varme. Kom hvidløg og løg i og steg i 2–3 minutter. Tilsæt derefter ingefær, soya, riseddike, majsstivelse og honning til wokken.
    3/4 dl soya,2 spsk flydende honning,1 spsk riseddike
  • Rør konstant i 2-5 minutter ved svag/middel varme, indtil saucen begynder at tykne.
  • Tilsæt kikærterne og sesam og rør det hele godt sammen. Lad det simre i ca. 3–4 minutter, til saucen er tyknet og kikærterne har fået en 'klæbrig/sticky' konsistens. Tilsæt evt mere vand løbende.

Tilbehør

  • Kog ris efter anvisninger på pakken.
  • Steg broccolini på en pande i olivenolie og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
  • Gør de andre grøntsager klar og anret din bowl. Server gerne med ekstra soya.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

Ingen bedømmelser endnu
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min opskrift på marry me kikærter.

Marry me kikærter
En vegetarisk version af den populære virale ret 'Marry me chicken'. Marry me kikærter smager helt vidunderligt af både soltørrede tomater og basilikum blandt andet. Spis den med pasta eller noget lækkert brød til.
Gå til opskrift
billede tæt på af marry me kikærter
Close up billede af kikærter til kikærte bowl

Ingredienser i min asiatiske bowl med kikærter

Her får du en gennemgang af de vigtigste ingredienser og hvad de hver især bidrager med. Både smagsmæssigt og i forhold til konsistens. Jeg nævner også et par mulige alternativer undervejs, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt.

  • Smagsneutral olie: Brug en olie uden for meget smag, så den ikke overdøver de asiatiske noter fra ingefær, hvidløg og soya. Eksempelvis rapsolie eller solsikkekerneolie.
  • Hvidløg: Giver en god dybde og varme til retten.
  • Majsstivelse + koldt vand: Dette bruges til at lave en slags jævning, som hjælper med at gøre saucen tyk og sticky, så den binder sig godt til kikærterne.
  • Frisk ingefær (eller ingefærpulver): Tilføjer en varm og lidt skarp undertone, som balancerer sødmen i honningen. Frisk ingefær giver mest smag, men pulver kan fint bruges.
  • Soya: Den salte base i saucen. Vælg gerne en god, almindelig soya (ikke light), da det giver den mest fyldige smag.
  • Flydende honning: Sødmen fra honningen er afgørende for den sticky glasering. Du kan også bruge ahornsirup, hvis du vil lave den vegansk.
  • Riseddike: Den syrlige kontrast til honningen. Riseddike er mild og afrundet i smagen, og det er netop det, der gør saucen balanceret.
  • Kikærter (fra dåse): Nemme og proteinrige. De får lov at stege og karamellisere i saucen, så de får en lækker, næsten sprød overflade. Husk at skylle og dræne dem godt.
Tallerken med asiatiske kikærter

Inspiration til andre toppings og tilbehør

Hvis du har lyst til at lege lidt med retten og udvide din bowl med flere asiatiske elementer, er der masser af muligheder. Jeg bruger ofte det, jeg har i køleskabet, men der er nogle ting, der går igen, fordi de spiller virkelig godt sammen med de sticky kikærter og giver ekstra smag, tekstur og farve.

Her er nogle af mine favoritter:

  • Syltede rødløg: Hurtigsyltede rødløg med eddike og lidt sukker giver et syrligt pift og lidt knas. Og så ser de flotte ud ovenpå bowlen.
  • Kimchi: Den koreanske fermenterede kål giver både styrke, umami og syre. En lille klat kimchi ved siden af de søde kikærter løfter hele smagsoplevelsen.
  • Nudler: Skift ris ud med risnudler eller andre former for nudler.
  • Koriander og forårsløg: Friske krydderurter og lidt grøn topping giver både farve og friskhed. Jeg hakker gerne en håndfuld koriander og drysser med forårsløg skåret i fine skiver.
  • Wasabi-mayo eller sriracha-mayo: Hvis du vil have lidt fedme og styrke på toppen kan jeg anbefale mayo med wasabi eller sriracha.
  • Mango eller ananas: En lille smule frisk frugt kan være overraskende godt. Det søde spiller flot op mod soya og ingefær, og giver en tropisk note til retten.

Du behøver selvfølgelig ikke bruge det hele, men det er rart med lidt inspiration, hvis du vil variere retten fra gang til gang, eller bare tømme grøntsagsskuffen på en lækker måde.

Måske er disse vegetariske opskrifter med kikærter også noget for dig?

Tortilla pizza med kikærter
Nem vegetarisk tortilla pizza med kikærter. Bunden er lavet af en fuldkornstortilla og bliver tynd og sprød. Oven på er der tomatsovs, mozzarella og sprøde pepperoni kikærter.
Gå til opskrift
vegetarisk tortilla pizza kikærter
Marry me kikærter
En vegetarisk version af den populære virale ret 'Marry me chicken'. Marry me kikærter smager helt vidunderligt af både soltørrede tomater og basilikum blandt andet. Spis den med pasta eller noget lækkert brød til.
Gå til opskrift
billede tæt på af marry me kikærter
Kikærtegryde med græskar og citrongræs
En nærende kikærtegryde med et asiatisk twist. Den er cremet, men med stykker af ovnbagt græskar og kikærter. Spis retten med ris eller naan og dine favorit toppings.
Gå til opskrift
kikærtegryde med græskar og citrongræs
Anretning af en asiatisk bowl med kikærter

Oftest stillede spørgsmål til asiatisk bowl med kikærter

Kan jeg bruge tørrede kikærter i stedet for dåse?

Ja, det kan du sagtens. Du skal blot huske at sætte dem i blød i rigeligt vand i minimum 10-12 timer og derefter koge dem møre.

Hvordan opbevares resterne bedst?

Opbevar resterne i en lufttæt beholder i køleskabet. De kan holde sig i 2-3 dage. Varm gerne kikærterne op igen på panden og tilsæt evt mere vand til sovsen. Det er dog en ret der smager bedst lige når den er lavet, da kikærterne vil blive en del blødere.

Kan jeg lave den vegansk?

Ja, det kræver kun én lille ændring. Udskift honning med agavesirup, så har du en fuldt vegansk version, der stadig er sticky og sød.

Kan jeg bruge andre grøntsager i bowlen?

Helt sikkert! Du kan fx bruge lynstegt pak choy, agurk i skiver, gulerodsstrimler eller eddike-marineret rødkål for lidt ekstra crunch og farve. Brug det, du har. Det er en fleksibel ret.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments