Først skal ovnen tændes, da kikærterne skal bages og blive sprøde. Tænd ved 200 grader, varmluft.
Si og skyld kikærterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem med 1 spsk smageneutral olie og bag dem i 20-25 minutter. Eller til de begynder at blive sprøde. Rør rundt undervejs.
2 dåser kikærter
Så til marinaden, hvor du kan starte med at gøre ingredienserne klar. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær løg i tynde både. Bland majsstivelse og vand i en lille skål og rør det godt sammen
Varm nu olie i en stor pande/wok ved lav til medium varme. Kom hvidløg og løg i og steg i 2–3 minutter. Tilsæt derefter ingefær, soya, riseddike, majsstivelse og honning til wokken.
Rør konstant i 2-5 minutter ved svag/middel varme, indtil saucen begynder at tykne.
Tilsæt kikærterne og sesam og rør det hele godt sammen. Lad det simre i ca. 3–4 minutter, til saucen er tyknet og kikærterne har fået en 'klæbrig/sticky' konsistens. Tilsæt evt mere vand løbende.
Tilbehør
Kog ris efter anvisninger på pakken.
Steg broccolini på en pande i olivenolie og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Gør de andre grøntsager klar og anret din bowl. Server gerne med ekstra soya.