Aftensmad/ Aftensmad tilbehør/ Vegetar

Sprøde rösti af knoldselleri

Sprøde rösti af knoldselleri

Her har du opskriften på sprøde rösti af knoldselleri. Jeg er ikke stolt af at sige det, men det er faktisk min allerførste opskrift med knoldselleri her på bloggen! Det er jo synd for den ellers virkelig lækre grøntsag. Det må jeg få lavet om på! Jeg er nemlig rigtig glad for knoldselleri, som er en grøntsag med mange forskellige anvendelsesmuligheder. Den kan koges og bruges i mos, bages i ovnen og så er den også genial i vegetariske gryderetter. Note to self, sådan en opskrift må jeg også snart dele 🙂

Sprøde knoldselleri-rösti

Oftest laver man rösti af kartofler (jeg har selv en virkelig god opskrift her), men i denne version er de lavet med revet knoldselleri. Begge versioner kan anbefales 🙂 De smager både godt helt lune, men også kolde dagen efter. Det er faktisk lige før, jeg fortrækker dem kolde.

Sprøde rösti af knoldselleri

Sprøde rösti af knoldselleri

Opskrifter på lækre vegetariske deller

Leder du efter inspiration til endnu flere lækre vegetariske deller, så har du her fem opskrifter, som alle er nogle jeg laver igen og igen.

Vegetariske edamamedeller med miso 

Nemme vegetariske majsdeller

Nemme hash browns med kartofler og løg 

Quinoafrikadeller med majs og gulerødder 

Kikærtekager med grøntsager

Sprøde rösti af knoldselleri

Opskrift på sprøde rösti af knoldselleri

Print opskrift
Antal: ca 14 stk

ingredienser

  • Ca 500 g knoldselleri uden skræl
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • Olivenolie til at stege i

Sådan gør du:

1

Riv knoldsellerien på et rivejern og pres derefter så meget af væsken ud af dem, som du kan. Du kan enten gøre det mellem hænderne eller i et klæde.

2

Hak løg og persille og bland så alle ingredienserne i en skål.

3

Varm godt med olivenolie på en pande. Form dellerne med hænderne ved at presse dem sammen. Gør dem gerne lidt flade. De hænger ikke helt sammen, men kommer til det, når de steges.

4

Steg i ca 5-8 minutter på hver side ved middelvarme. De skal være sprøde på hver side.

Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.