Aftensmad tilbehør/ Pizza, burger og sandwich/ Vegetar

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Hvis jeg skal nævne én ting, som vi har på menuen flere gange om ugen, så må det være sprøde pomfritter af søde kartofler. Både Viona, jeg og Tais elsker dem! Og så er de både nemme at lave og sunde. ‘Rigtige’ pomfritter er også gode, jojo, men de er nok ikke så gode at spise flere gange om ugen! 😉

Jeg har prøvet at lave sprøde pomfritter af søde kartofler på flere forskellige måder, for at finde frem til de aller mest sprøde og lækre af slagsen, og her er de så 😀 De er skåret i tynde stænger og vendt i olivenolie og en smule majsmel. Se det trick kendte du måske ikke? Det gør dem nemlig lige dét mere sprøde udenpå, samtidigt med de er dejligt svampede indvendigt.

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Hvis du ikke har majsmel på lager, så kan de også sagtens laves uden. Det giver bare det der ekstra umpf. Ofte så vender jeg dem bare i olivenolie, groft salt og peber og smider dem i ovnen til de er blevet gyldne og sprøde. Lidt tørrede chiliflager er heller ikke dårligt, men dem bryder Viona sig ikke om 😉

Vi spiser dem som tilbehør til alt muligt. Ofte bliver det til kyllingefrikadeller, som er i høj kurs herhjemme og så måske med noget ekstra grønt til. HER spiste vi dem til sesammarinerede kyllingelår, hvilket også kan anbefales 😉Sprøde pomfritter af søde kartofler

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Print opskrift
Antal: 3 personer

ingredienser

  • Ca 600 g sød kartoffel
  • 1 ½ spsk majsmel
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk havsalt

Sådan gør du:

1

Vask kartoflen godt og lad skrællen sidde på (jeg brugte 1 stor kartoffel). Skær ud i stænger af ca 1x1 cm.

2

Put dem i en stor skål og tilsæt majsmel, olivenolie og havsalt og vend det hele godt rundt.

3

Fordel på en eller to bageplader med bagepapir. De må ikke røre hinanden.

4

Bag dem ved 200 grader (varmluft) i ca 30 min. eller til de er blevet gyldne.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.