Kager

Klassisk rabarbercrumble (med masser af crumble)

Jeg elsker rabarbercrumble kage. Den smager af sommer og har en helt perfekt balance mellem syrligt og sødt. Denne her version er med lidt citronskal, som passer rigtig godt med rabarbersmagen.

Det vigtigste for mig ved sådan en her sag er den helt rigtige fordeling af rabarber og crumble. Man skal aldrig være nærig med crumble! 😉 Og denne her har masser af crumble!

Spis den som den er. Lun eller kold. Server evt med:
Creme Fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Se også min opskrift på Brombær Crumble Uden Sukker.

klassisk rabarbercrumbleklassisk rabarbercrumble

Klassisk rabarbercrumble

Print opskrift
Antal: ca 4-6

ingredienser

  • 500 g rabarber (svarer til ca 8 stilke, afhængigt af størrelsen dog)
  • Skallen fra 1/2 øko citron
  • 2 dl sukker
  • 135 g koldt smør
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 spsk vaniljesukker

Sådan gør du:

1

Skær ænderne af rabarberen og skær dem i små tern på ca. 1 cm.

2

Læg dem i et fad (jeg brugte et klassisk tærtefad) og drys med sukker og citronskal.

3

Nu skal der laves crumble. Skær smørret i tern og bland mel, havregryn og vaniljesukker med fingrene, så det får en smuldrende konsistens.

4

Fordel det ud over rabarberne og drys med crumble.

5

Bag ved 180 grader (varmluft) i ca 40 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.