Jeg elsker raw cakes. I hvert fald de fleste af dem, jeg har smagt. De mætter på sådan en dejlig måde, hvor man får stillet lækkersulten, men hvor man samtidigt ikke føler sig overmæt bagefter. Et lille stykke er ofte nok, da de kan være meget tunge i det. Denne version er en sukkerfri og glutenfri raw cake med en nøddebund og en chokoladetop baseret på avocado. Tro mig, den smager altså rigtig godt (!), selvom du måske sidder og tænker ‘det er da ikke en kage’.
En nem opskrift på raw cake
Jeg synes ofte at opskrifter på sukkerfri og glutenfri raw cakes godt kan gå hen og blive ret lange og fuld af underlige ingredienser. Derfor har jeg holdt denne opskrift super simpel. Den er lynhurtig at lave og du kan få alle ingredienserne i et helt normalt supermarked.
Det er ikke den sødeste kage, men den kan sagtens gøres sødere ved at tilføje ekstra honning til toppingen. Jeg kan personligt godt lide, at man kan smage nøddebunden blandet med en chokoladesmag, der er lidt til den bitre side. Perfekt til en kop kaffe, hvis du spørger mig 🙂
Flere opskrifter på sund(ere) kager
Leder du efter inspiration til flere kager i den sunde ende, så har jeg her samlet lidt fra arkiverne til dig 🙂
Svampet og sukkerfri rødbedekage
Glutenfri og sukkerfri dadelkage med chokolade
Glutenfri og sukkerfri raw gulerodskage
Chokolademuffins med sorte bønner og peanut butter topping
Opskrift på sukkerfri og glutenfri raw cake med avocado
Reklamelinks er markeret med*
Sukkerfri og glutenfri raw cake med avocado
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 dl mandler
- 300 g friske dadler
- 1 dl kokosmel
- ½ tsk salt
- 2 store avocadoer
- 125 g kakaopulver
- 1 dl kokosmælk
- 3 spsk honning
- 2 tsk vaniljepulver
Tilberedelse
- Først skal bundes laves. Blend mandler, dadler, kokosmel og salt, så massen får en flydende, men også lidt chunky konsistens. Jeg bruger en foodprocessor.1 dl mandler,300 g friske dadler,1 dl kokosmel,1/2 tsk salt
- Pres massen ned i en springform (21 cm), så konsistensen bliver helt tæt. Sæt bunden på køl i køleskabet, mens du laver fyldet.
- Tag en stor skål og blend avocado, kakaopulver, kokosmælk, honning og vaniljepulver med en stavblender. Hæld derefter massen ovenpå bunden og stil den i køleskabet i et par timer, så den kan sætte sig lidt. Pynt med kokosmel eller friske bær.2 store avocadoer,125 g kakaopulver,1 dl kokosmælk,3 spsk honning,2 tsk vaniljepulver