Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Vegetarisk

30-45 min
Vegetarisk
Vegetarisk ret med linser og kikærter
Vegetarisk ret med linser og kikærter
15-30 min
Vegetarisk
rødbedesalat med feta
Rødbedesalat med feta og sesam
30-45 min
Vegetarisk
Brændte hasselnødder
Brændte hasselnødder med vanilje
15-30 min
Vegetarisk
Spiselig gave: Ristede nødder i honning med appelsinsaft
30-45 min
Vegetarisk
tomatsuppe med røde linser
Tomatsuppe med røde linser, gulerødder og squash
30-45 min
Vegetarisk
Nemme proteinboller med skyr
Nemme proteinboller med skyr og revet gulerod
60 min+
Vegetarisk
værtindegave
Værtindegave: Saltkarameller
30-45 min
Vegetarisk
quinofrikadeller
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
15-30 min
Vegetarisk
Spiselig gave: Sunde snickers kugler
Spiselig gave: sunde snickers kugler
30-45 min
Vegetarisk
De bedste finskbrød
De bedste finskbrød
15-30 min
Vegetarisk
Pasta i poke sovs
Pasta i poke sovs med ærter, broccoli og kikærter
15-30 min
Vegetarisk
Stegt rosenkålssalat
Stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 17981826014778295
Marry me kikærter💍 Forleden lavede jeg en dobbeltportion marry me kikærter, så der også var til fryseren. Det er en varm og cremet ret med masser af umami, bløde kikærter og en sauce, der er fuld af smag fra hvidløg, tomat og krydderurter. Du kan spise den med ris, pasta eller brød til eksempelvis og mætter den rigtig godt. Det er comfort food, når det er bedst🙏😮‍💨

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4 portioner)

1 spsk olivenolie
1 lille gult løg
4 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
70 g soltørrede tomater, uden olien (ca. 1 dl)
1 tsk oregano
1 tsk tørret timian
½ tsk chiliflager
1 ½ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
3 ½ dl kokosmælk (næsten 1 hel dåse)
1 spsk soya
2 spsk citronsaft
2 dåser kikærter (i alt 480 g i drænet vægt)
10 g frisk basilikum (eller en stor håndfuld)

Tilbehør
400 g pastaskruer

Sådan gør du: 
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en stor pande eller en wok ved middel varme. Steg i ca. 5 minutter. Løgene skal blive bløde, men ikke brune.

Hak de stoltørrede tomater og tilsæt dem sammen med tomatpuré, oregano, timian og chiliflager. Steg videre i cirka 3 minutter.

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, soya, citronsaft og kokosmælk og rør rundt. Lad det simre i 10 minutters tid og vend så kikærterne i.

Obs: Husk at koge pastaen, hvis du serverer pasta til.

Lad retten stå og simre og trække smag i yderligere 10 minutters tid og tilsæt så hakket basilikum. Smag retten til med salt og peber.

Nyd retten med ristet brød, ris eller pasta.

#aftensmad #vegetariskaftensmad #hverdagsmad #kikærter #marrymekikærter
Open post by beetrootbakery with ID 17992795511896171
Vegetarisk brun sovs som jeg har lyst til at spise med en ske, fordi den smager så godt😛☃️

Husk at gemme💌

OBS: Opskriften giver ca. 6 dl sovs, så overvej at lave dobbeltportion. Bare et tip🤌

Det skal du bruge: 
25 g smør
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
1 mellemstor gulerod
1 porre
100 g brune champignon
2 tsk tørret timian
1 spsk tomatpure
3 tørrede laurbærblade
2 dl rødvin
1 terning grøntsagsbouillon
2 dl vand
3 dl piskefløde (evt. en vegansk version )
2 tsk dijonsennep
1 spsk ribsgele eller hindbærmarmelade
1 spsk soya
1 spsk balsamicoeddike
sovsekulør
Salt og kværnet peber
evt. maizenamel (hvis du vil have en tykkere konsistens)

Sådan gør du: 
Opvarm smørret i en mellemstor gryde. Hak imens løg og hvidløg groft og steg det i et par minutter.

Rens og hak imens de resterende grøntsager og tilsæt dem løbende til gryden. De skal bare hakkes groft, da de bliver si’et fra senere. Rør rundt i gryden løbende.

Tilsæt så timan, lauerbærblade og tomatpure og lad det stege i et par minutter.

Tilsæt de resterende ingredienser undtaget madkulør og evt. maizenamel

Lad sovsen simre i 30 minutter. Si sovsen og hæld den tilbage i gryden. Gem endelig det du si’er fra. Spis dem som tilbehør eller bland dem eksempelvis sammen med en omgang kogt pasta. Det smager virkelig godt. 

Hæld evt. lidt maizenamel i blandet med vand i sovsen, hvis du synes konsistensen er for tynd og lad den simre lidt længere tid.

Smag til med salt, godt med kværnet peber og sovsekulør.
Open post by beetrootbakery with ID 18051624176391715
Den lækreste silkebløde chokolademousse med tofu. Den har en intens smag af chokolade med et strejf af appelsin🍫🍊

En perfekt hverdagsdessert eller dessert for gæster. Måske til nytår🥂

Den er ultra nem at lave og skal derefter helst stå på køl et par timer. Eller den kan laves dagen før. Opskriften giver til 2-3 portioner.

Husk at gemme💌

Det skal du bruge: 
100 g mørk chokolade, gerne 70%
1 spsk kakao
300 g silketofu
¾ dl agavesirup
½ tsk vaniljeekstrakt
½ appelsin, skal og saft
en knivspids salt
evt. flagesalt, blåbær og chokoladespåner til at drysse over

Sådan gør du: 

Smelt chokoladen i et vandbad og kom så alle ingredienserne i en minihakker. Eller brug en stavblender.

Blend til konsistensen er smooth. Kom moussen i glas og stil dem på køl i minimum 2 timer. Du kan både pynte før og efter du kommer på køl. Det er helt op til dig.

#chokolademousse #tofuchokolademousse #sunddessert  #tofu #nytår
Open post by beetrootbakery with ID 18013736879683899
He har I opskriften på en klassisk, fløjsblød kartoffelsuppe med porrer🤍
 
Jeg kan godt lide at toppe med sprøde rugbrødscroutoner, ristede kikærter og en skefuld creme fraiche. Også gerne frisk purløg eller persille, hvis jeg har det.

Hvis du også er vild med kartoffelsuppe, så kommer opskriften her. Husk du kan gemme den💌

Det skal du bruge (ca. 6 portioner) 
1 ½ kg kartofler
2 spsk olivenolie eller smør
3 porrer
1 fed hvidløg
1 ½ liter vand
1 terning grøntsagsboullion
1 dl piskefløde
½ tsk muskatnød
salt og peber

Ristede kikærter: 
2 dåser kikærter
2 spsk olivenolie
1 ½ tsk flagesalt
4 tsk hvidløgspulver

Rugbrødscroutoner: 
3 skiver rugbrød
2 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 tsk tørret timian

Øvrige toppings
purløg
creme fraiche

Sådan gør du: 
Skræl og skær kartofler i store tern.

Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt kartoflerne.

Vask porrer grundigt og skær dem i tynde ringe. Tilsæt dem løbende til gryden og rør rundt. Kom også presset hvidløg i. Lad det steg i 3-5 minutter.

Kom så 1 liter vand og boullion i og lad det koge i 20-30 minutter eller til kartoflerne er møre. Resten af vandet gemmes til senere, så man selv kan justere konsistensen.

Obs: Nu kan du evt. udnytte tiden til at lave de ristede kikærter og rugbrødscroutonerne.

Blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt nu fløde, muskatnød, mere vand og smag til med salt og peber. Du kan også tilsætte mere piskefløde for en endnu mere fyldig suppe.


Ristede kikærter: 
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Fordel kikærter på en bageplade med bagepapir. olivenolie, flagesalt og hvidløgspulver. Bland det hele godt rundt. Bag i ovnen i 20 minutter eller til de begynder at blive sprøde.

Rugbrødscroutoner: 
Skær rugbrød i tern og steg i olivenolie på en varm pande. Tilsæt salt og tørret timian. Steg til de begynder at blive gyldne og tag dem efterefter af panden, så de kan køle af.


#kartoffelsuppe #kartoffelporresuppe #suppe #aftensmad #hverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18005702039735314
Endnu en opskrift til julebordet. Glaseret tofu. En lækker flot tofuret, der har en ’sticky’, karamelliseret overflade og masser af umami. 

Man kan gå mange veje med den. Server den eksempelvis med brun sovs, rødkål og kartofler🧑‍🎄🎄Eller. Brug den i en mere asiatisk inspireret ret med ris og grønt til. 

Og har du rester, så skær dem i skiver og brug dem i en sandwich🤌

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4 personer): 
400 g tofu (2 x 200 g)
2 spsk sojasauce
1 tsk røget paprika
½ tsk kværnet peber
1 tsk hvidløgspulver

Til glaseringen: 
1 fed hvidløg
1 spsk olie
3 spsk brun farin
1 spsk dijonsennep
2 spsk rødvindeddike
1 dl vand
evt. tørrede nelliker eller lauerbærblade til at pynte med

Tilberedelse


Pres tofuen for væske i ca. 20 minutter. Det kan du gøre ved at pakke den ind i noget køkkenrulle eller et rent klæde og lægge den under noget tungt. Eksempelvis en gryde med vand i.

Skær derefter et diagonalt mønster på toppen af tofuen, så der dannes et krydsmønster. Pas på du ikke skærer alt for lang ned. Se billeder længere nede.

Bland krydderierne som tofuen skal smøres ind i under første tur i ovnen. Det gør du ved at blande soja, røget paprika, peber og hvidløgspulver.

Smør så marinaden over begge ‘stege’. Husk at komme godt ned i rillerne. Det kan du evt. gøre med en smørkniv.

Nu skal den have lov til at stå og trække smag. Gerne en time minimum, men også gerne flere timer. Derefter er den klar til at blive bagt af første omgang. Bag tofuen i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.

Imens den er i ovnen skal du gøre det næste lag til glaseringen klar. Pres hvidløg og steg det i lidt olie et par minutter. Tilsæt brun farin, sennep, vand, rødvinseddike og smag til med salt og peber

Lad det simre ved middel varme, til saucen tykner. Det tager noget tid, så vær tålmodig og husk at røre rundt jævnligt. Sluk når den er blevet tyk og ‘sticky’ i konsistensen.

Tag tofuen ud af ovnen efter de 30 minutter og hæld marinaden over tofuen. Sørg igen for at komme ned i rillerne. Sæt den tilbage i ovnen og bag i 10–15 minutter. Server enten varm eller kold.

#tofu #glaserettofu #tofusteg #juletofu #vegetar #vegetarisk #vegetsriskjulemad #julemad
Open post by beetrootbakery with ID 18113747167608021
Jeg pauser lige julehyggen her på profilen for at give noget opmærksomhed til en favorit hos mange. Beluga bolo🍝 

Og er det egentligt ikke meget rart med noget andet end julemad i feedet?😅 Elsker julemad, men glæder mig også til salater og grønne smoothies i januar🤣 Og fastelavnsboller! 

Her har I mit bud på den perfekte bolo. Den har fået masser af kærlighed og det kan smages🫰

Den er både god til hverdag (flere dage i streg) og til gæster. Og så smager den endnu bedre efter en dag eller to, og kan også komme i fryseren, så lav endelig en god portion. 

Tip: Jeg giver gerne sovsen en hurtig tur med stavblenderen til sidst, så bliver teksturen bedst, synes jeg. 

Det skal du bruge (til 4 personer): 
1 løg (stort)
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 gulerod (stor)
200 g brune svampe
2 spsk tomatpuré
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
1 ½ dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
3 dl vand
2 dl madfløde (brug havrefløde for en vegansk version)
2 laurbærblade
1 terning grøntsagsbouillon
2 dl belugalinser (tørrede)
1 tsk sukker
salt og peber

Tilbehør
400 g spaghetti

Sådan gør du: 
frisk persille eller andre krydderurter
Varm olivenolie i en stor gryde ved middelvarme.

Hak løg og hvidløg fint og put det i gryden.

Rør rundt og skræl og hak imens gulerodden i små tern og kom dem i gryden. 

Gør det samme med svampene. Kom salt og peber i. Jeg har ikke angivet præcise mængder, da man skal smage til løbende. 

Steg og rør rundt i ca. 5 når alt er i gryden.

Tilsæt så tomatpure, krydderier og lad det simre et par minutter.

Tilsæt rødvin, hakkede tomater, vand, boullion, madlavningsfløde, sukker og linser. Skru lidt ned og lad retten simre i ca. 40 minutter til linserne er bløde. Den må også gerne simre længere. Det bliver den blot bedre af. 

Fisk laurbærbladene op og blend sovsen med en stavblender, men ikke til det bliver til en suppe. Der skal stadig være tekstur i sovsen. Dette trin kan også springes over, men jeg synes det fungerer godt, at man kører en stavblender igennem den nogle gange. 

Server med kogt pasta og evt. toppings

#belugabolognese #belugabolo #belugalinser #vegetariskaftensmad #aftensmad
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required