Aftensmad/ Aftensmad tilbehør/ Frokost/ Salater

Kartoffelsalat med sesam og grønne bønner

Kartoffelsalat med sesam

Mmmh er der noget bedre en nye danske kartofler? Jeg kan seriøst spise dem som slik. Med lidt smør og salt, mums! Derfor er jeg bestemt heller ikke kartoffelforskrækket, når de endelig begynder at titte frem på hylderne i supermarkederne. Her har jeg lavet den skønneste kartoffelsalat, hvor de lige har været en tur i ovnen. Bestemt heller ikke en dum måde at spise nye kartofler.

Kartoffelsalaten er med sesam, grønne bønner, oliven og en lækker dressing med frisk persille, citronsaft, olivenolie, forårsløg og salt og peber.

Den er ideel til griltilbehør eller bare til en lækker sommerret. Jeg serverede den til grillpølser og det var et hit.

Kartoffelsalat med sesam Kartoffelsalat med sesam

Kartoffelsalat med sesam og grønne bønner

ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 150 g. friske grønne bønner
  • 4 spsk sesam
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Saften fra 1/2 citron
  • 6 forårsløg
  • 6 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Ca. 65 g. kalamata oliven uden sten

Sådan gør du:

1

Rens kartoflerne for skidt og skær dem i halve (kvarte hvis de er store). Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med ca 2 spsk olivenolie og salt og peber. Bag dem i ovnen i ca 30 min ved 200 grader (varmluft) eller til de bliver gyldne.

2

Imens skal dressingen blandes. Rist sesam på en pande til de bliver gyldne og lad dem køle af.

3

Hak persille og bland persille, citronsaft, forårsløg i tynde skiver, 4 spsk olivenolie og sesam i en skål. Smag til med salt og peber.

4

Nu til bønnerne. Vask dem og hak enderne af. Skær dem i mindre stykker og put dem i en gryde og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 7-10 minutter, så de ikke er rå, men stadig har bid. Hæld vandet fra.

5

Når kartoflerne er afkølede, blandes kartofler, dressing, oliven og grønne bønner i en stor skål. Voila, så er salaten klar til at blive spist 🙂

Psssttt…. For mere salatinspiration, så tjek alle mine mange opskrifter HER.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.