Bæredygtig livsstil/ DIY

Hjemmelavet bodyscrub med kaffegrums

bodyscrub med kaffegrums

bodyscrub med kaffegrums bodyscrub med kaffegrums

Jeg har altid gået meget op i, hvilke produkter jeg bruger på min hud, da den er ret sart. Den bliver let irriteret og slår ud, så jeg prøver at holde mig fra de alt for farvestrålende cremer og sæber med lange ingredienslister, parfume og tilsætningsstoffer. Noget jeg kun har fået endnu mere fokus på, efter jeg blev gravid med Viona. Dét og så min passion for at mindske madspild har gjort, at jeg har kastet mig ud i at lave min egen bodyscrub med kaffegrums.

I stedet for at smide grumset ud efter en god omgang stempelkandekaffe, så kan du genanvende det og forkæle kroppen med en eksfolierende og opstrammende scrub. Ahmen, er det ikke bare smart? 😀 Jeg er ret så begejstret. Bare kald mig Ole Henriksen 😀

Denne her version er lavet med rørsukker, kokosolie og lidt kanel til at give duft. Jeg har ikke selv prøvet, men man kan også bruge mandelolie i stedet for kokosolie og salt i stedet for sukker. Jeg tror egentligt der er ret fri leg, når det kommer til hjemmelavede bodyscrubs. Så længe det er naturlige ingredienser man putter i 🙂 Og ikke noget, der rådner med det samme!

bodyscrub med kaffegrums

Hvad hjælper den med?
Kaffegrumsen virker eksfolierende, da koffeinen stimulerer blodet og opstrammer. Det skulle også være godt mod cellulite, da koffeinen virker vanddrivende. Olien giver fugt, så du får blød og fugtet hud efter brug.

Hvor kan den bruges?
Brug scrubben på hele kroppen. Kaffegrums skulle også være særligt godt til at modvirke madlugt, såsom eksempelvis løg, så du kan også have den stående ved håndvasken. Jeg synes den er for grov i teksturen til at bruge i ansigtet.

Hvordan bruger man den?
Påfør den ca. 2 gange om ugen eller efter behov. Påfør i blide cirkulærer bevægelser og skyld med vand. Det sviner en smule i badet, så du skal skylle efter med vand.

Kommer man til at lugte af kaffe?
Den har en kraftig kaffeduft først, men jeg synes ikke den hænger ved huden efter brug. Ikke vildsomt i hvert fald.

Prøv også denne scrub med lime og kokos >>>

Og denne scrub med mynthe >>>

Hjemmelavet bodyscrub med kaffegrums

ingredienser

 • 6 spsk (brugt) kaffegrums (husk at få presset vandet godt ud, da scrubben ellers bliver meget tynd i konsistensen)
 • 6 spsk rørsukker (almindeligt sukker kan også bruges)
 • 2 tsk kanel
 • 3 spsk kokosolie

Sådan gør du:

1

Bland alle ingredienser og rør godt rundt. Tilsæt evt mere olie, hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens. Hæld den derefter i en lufttæt beholder.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

4 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  7. februar 2021 at 23:04

  Hej! Tak for en nem og inspirerende opskrift 🙂 Hvor længe kan den holde sig? Og hvordan undgår du at der går mug i den?

 • Reply
  10 ting du kan bruge kaffegrums til ØNSK Kaffe
  2. januar 2020 at 22:15

  […] kroppen, og så er kaffegrums fyldt med antioxidanter som giver blød og lækker hud. Se hvordan BeetRootBakery har lavet hendens coffeescrub lavet på […]

 • Reply
  Julie
  11. november 2019 at 15:44

  Hej. Super fed opskrift. Er ved at planlægge en zero waste workshop med denne bodyscrub. Hvor mange potioner er der til i opskriften?

  • Reply
   Katharina
   13. november 2019 at 10:08

   Hej Julie,
   Det lyder spændende 🙂 Åh, det er svært at svare på, da det jo kommer an på, hvor meget man bruger pr. gang… Men der er til sådan et glas, som på billedet. Held og lykke med workshoppen! 🙂

   Kh Katharina

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.