Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
En sund og lækker vegetarisk pastasalat med fuldkornspasta, vendt i en cremet tahindressing. Den er fuld af sprød grønkål og ovnbagte søde kartofler.
Spis den til aftensmaden med nogle vegetarfrikadeller til eller kold til frokosten dagen efter.
Vegetar pasta med grønkål og søde kartofler
Jeg er vild med denne vegetariske pastasalat, som indeholder mange forskellige teksturer og smage. Her har jeg brugt en fuldkorns fusillini (fancy ord for skruepasta), men du kan bruge lige præcis den type pasta, du har lyst til.
Jeg ELSKER tahin og tahindressing, så jeg har kombineret to kærligheder i denne ret. Pasta og tahin. Faktisk fire, da jeg også elsker grønkål og søde kartofler.
Tilbehør til vegetarisk pastasalat
Du kan servere denne pastasalat til alt muligt. Du kan også bare vælge at spise den som et måltid i sig selv. Jeg ville nok personligt tilsætte nogle flere proteiner. Eksempelvis i form af ovnbagte kikærter, som du kan putte i ovnen sammen med de søde kartofler.
Vegetarisk pastasalat med grønkål, søde kartofler og tahindressing
En nem og lækker vegetarisk pastasalat med tahin, grønkål og søde kartofler. Spis den som et måltid i sig selv eller med nogle lækre vegetarfrikadeller til.
Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft. Vask de søde kartofler og skær dem i mundrette tern. Drys dem med olivenolie og flagesalt og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Eller til de er sprøde udenpå og bløde inden i.
Skyld grønkål og pil bladene af stænglerne. Hak bladene groft og drys dem med lidt olie og salt. Put dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 10 minutter. Eller til de er blevet sprøde. Pas på, det kan gå ret hurtigt lige pludseligt.
Kog pastaen imens.
Så skal tahindressingen laves. Hak hvidløget fint og bland hvidløg, tahin, olivenolie, soya, vand og citronsaft.
Når alt er klar blandes alle ingredienser i en stor skål.
Drys salaten med sesam.
Noter
Den kan både spises lun og kold. Det er dog bedst frisklavet, da dressingen så er mest cremet.
Der findes både mørk og lys tahin. Den lyse er lavet af afskallede sesamfrø og den mørke er lavet af uafskallede sesamfrø. Jeg har brugt den lyse her, og det er også den jeg generelt er mest til. Begge dele kan dog bruges. Den mørke kan godt være lidt mere tyk i konsistensen (i hvert fald dem jeg har prøvet), så du skal muligvis tilsætte ekstra vand til dressingen.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.