🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Chips af kartoffelskræller – undgå madspild

Hvor mange kartoffelskræller har du smidt ud gennem tiderne? Jeg har smidt rigtig, rigtig mange ud, og det ærgrer jeg mig meget over nu, hvor jeg har fundet ud af, hvor nemt det er at trylle dem om til de lækreste chips.

Seriøst, det er guld der er røget lige ned i skraldespanden 😉

Tip: Hvis du har nogle kolde, kogte kartofler på lager, så kan du nemt lave disse pandebrød med kartofler. De er SÅ gode!

Chips af kartoffelskræller – så nemt er det

Fremgangsmåden er simpel. Du giver bare dine kartoffelskræller et drys olivenolie, havsalt og peber og så bager du dem i ovnen til de begynder at blive gyldne og sprøde. Du kan også krydre dem med dine yndlingskrydderier. Paprika, oregano eller måske en mere indisk version med spidskommen og karry.

Jeg vil altid vælge økologiske kartofler, når jeg laver disse chips.

Chips af kartoffelskræller

Kartoffelskrælle chips

Ofte lader jeg egenligt skrællen sidde på, når jeg laver mad med kartofler, men nogle retter, så bliver de skrællet. Eksempelvis hvis jeg laver kartoffelmos eller suppe af en art.

Du kan bare smide dine skræller i ovnen, mens du laver resten af retten og så kan du servere dem som en lille side ret. Eller simpelthen bare snacke dem under madlavningen.

De kan også bruges i salater eller som topping på suppe. Måske du selv har flere gode forslag? 🙂

Chips af kartoffelskræller
Chips af kartoffelskræller

Opskrifter med kartofler

Er du også glad for kartofler, så er her tre opskrifter, som jeg kan anbefale 🙂 De er dog alle opskrifter, hvor jeg har ladet skrællen sidde på, så hvis du vil lave chips er det måske ikke de mest oplagte opskrifter, haha.

Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin

Kartofler, løg og squash i skiver 

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Chips af kartoffelskræller

Reklamelinks er markeret med*

Chips af kartoffelskræller
5 fra 1 stemme

Chips af kartoffelskræller – undgå madspild

Kartoffelskræller kan nemt trylles om til de lækreste sprøde chips, som du kan snacke eller bruge som topping på eksempelvis supper eller salater.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

  • Kartoffelskræller
  • Olivenolie
  • Flagesalt og peber
  • Evt. andre krydderier

Tilberedelse

  • Start med at tænde for ovnen, 200 grader varmluft.
  • Vask kartoflerne meget grundigt og skræl dem, som du normalt gør, når du skræller kartofler.
  • Put dem i en skål og bland med en god sjat olivenolie og et drys flagesalt og peber.
  • Spred dem ud over en bageplade med bagepapir, så de ikke rører alt for meget ved hinanden og bage dem i ca. 15 min.
  • Hold øje til sidst, da alle ovne er forskellige og de hurtigt kan få for meget.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments