Aftensmad/ Pastaretter/ Vegetar

Pasta i poke sovs med ærter, broccoli og kikærter

Pasta i poke sovs

Denne her pastaret med pasta i poke sovs opstod oprindeligt, da jeg havde gang i en ‘tøm køleskabet og skufferne ret’, men den blev simpelthen så lækker, at jeg har lavet den flere gange siden. Især fordi Tais er helt vild med den.

Pasta i poke sovs

Hvad er poke sovs, tænker du måske. Det er en sovs/dressing, som ofte hældes over bowls og bruges i det asiatiske køkken. Den består hovedsageligt af soyasovs, sesamolie, limesaft og et lille hint af chili, hvilke er smage, der fungerer helt fantastisk sammen. Her har jeg blandet den op med madlavningsfløde og det fungerer super godt. Jeg tror ikke lige, det er sådan den traditionelt bruges, but if it works! 😉

Pasta i poke sovs

Hvis du gerne vil lave retten med kylling, så tror jeg også, det vil være rigtig lækkert. Pastaen kan helt sikkert også skiftes ud med nudler, hvis den skal være endnu mere asiatisk. Det må jeg prøve på et tidspunkt 🙂

Pasta i poke sovs

Cremede og nemme pastaretter – perfekt hverdagsmad

Herhjemme er vi store fans af cremede pastaretter til aftensmad. Især lille Viona. Jeg har allerede en del opskrifter liggende her på bloggen, som er nogle af de retter vi selv ofte spiser. Du finder links til dem her:

Pasta i mornaysovs med kylling og porrer 

Cremet pastaret med kål og bacon

Fajita pasta med kylling og peberfrugter 

Pikant pasta med kyllin og bacon

Citronpasta med kylling og spinat

Pasta i poke sovs

Pasta med poke sovs – Nem hverdagsmad

Print opskrift
Antal: ca 3-4 portioner

ingredienser

  • 300 g pasta penne fuldkorn
  • 1 hvidløg
  • Olie til at stege i
  • 1 broccoli
  • 230 g kikærter (uden vand)
  • 2 dl frosne ærter
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 1/2 dl poke sovs (jeg bruger en fra Kikkoman)

Sådan gør du:

1

Start med at koge pastaen efter anvisninger på pakken. Imens den hygger kan du gå igang med resten af retten.

2

Hak hvidløget fint og steg det i en wok/stor pande i noget olie. Tilsæt broccoliet skæret i små buketter og kikærterne. Jeg brugte bare nogle fra karton.

3

Steg i 5 minutters tid. Hold de frosne ærter under varmt vand (de behøver ikke blive helt optøede) og hæld dem i retten.

4

Steg indtil pastaen er færdig (og kikærterne er blevet gyldne) og tilsæt evt mere olie, hvis det er nødvendigt.

5

Når pastaen er færdig, sies vandet fra og pastaen hældes ned til grønsagerne.

6

Tilsæt madlavningsfløde og poke sovs og lad retten hygge sig i ca 5 min, så sovsen er blevet godt gennemvarmet.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

 

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.