Aftensmad/ Vegetar

Kikærte bolo med gulerodsspaghetti

Hvem elsker ikke en god omgang bolo? I do! Men efter vi er begyndt at spise overvejende vegetarisk, har jeg skruet gevaldigt ned for især oksekødet i min kost, og det er derfor nu meget sjældent, at jeg laver den helt klassiske slags. I stedet eksperimenterer jeg med andre skønne og grønne alternativer og det er slet ikke værst.

Jeg har flere gange erstattet oksekødet med røde linser, hvilket også kan anbefales, men for nyligt eksperimenterede jeg med ristede kikærter og det blev bare såååå lækkert.

Jeg serverede sovsen ovenpå en omgang gulerodsbånd, men man kan selvfølgelig bare spise almindelige pasta til eller vælge at blande.

Mangler du inspiration til vegetarisk aftensmad? Så tjek også mine opskrifter på:

Cremet dahl med kokosmælk

Vegetarisk curry med kartofler og ærter 

Vegetarisk one pot pasta

Vegetarisk kikærte bolo Vegetarisk kikærte bolo Vegetarisk kikærte bolo

Kikærte bolo med gulerodsspaghetti

Print opskrift
Antal: 2-3 personer

ingredienser

  • 2 dåser kikærter
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 mellemstort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk bouillon
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 dl vand
  • Til gulerodsspaghetti:
  • 500 g. gulerødder
  • Evt fuldkornsspaghetti

Sådan gør du:

1

Først skal kikærterne i ovnen, så de kan blive sprøde. Si vandet fra og dup dem tørre med noget køkkenrulle.

2

Fordel dem på en bageplade og drys med olivenolie, havsalt og gurkemeje. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min eller til de er blevet sprøde.

3

Imens de hygger i ovnen kan du gå igang med sovsen. Hak løg og hvidløg og svits i en stor gryde. Tilsæt hakket peberfrugt og steg i et par minutter. Tilsæt da krydderier, tomatpure, bouillon, hakkede tomater og vand. Lad retten simre i ca. 15-20 min og smag til med salt og peber.

4

Når sovsen er sat over er det tid til at lave spaghetti. Jeg lavede mine med en kartoffelskræller, men du kan også bare rive dem på et rivejern. Så får de dog ikke spaghetti strukturen.

5

Hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 min.

6

Når sovs og kikærter er færdigt blandes det sammen. Jeg blandede kun halvdelen af kikærterne i og dryssede resten ovenpå.

7

Server evt. retten med ekstra fuldkornspasta for en mere mættende ret. Jeg dryssede desuden med frisk persille og revet parmesan.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.