Aftensmad/ Vegetar

Vegansk shepherds’ pie

Vegansk shepherds' pie

Vegansk shepherds' pie

Vegansk shepherds' pie

Gordon Ramsay har en, Jamie Oliver har en og nu har jeg det også. En opskrift på den klassiske irske ret shepherds’ pie selvfølgelig. Min version er dog en smule anderledes. Den er både vegansk og sundhedsoptimeret. Lammekødet har jeg byttet ud med grønne linser og låget med klassisk kartoffelmos er byttet ud med søde kartofler. Egentligt er det jo en ret tung ret, der måske mere hører sig en dag, hvor vinden rusker i træerne, men denne veganske version er meget lettere i det, så den kan sagtens nydes en varm sommerdag, synes jeg 🙂

Næste gang havde jeg nok lavet dobbelt op på låget med søde kartofler, men jeg eeeelsker også alle typer mos.

FIND FLERE OPSKRIFTER PÅ SUND AFTENSMAD HER >>>

Print opskrift
Antal: ca. 6

ingredienser

 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 store gulerødder
 • ca. 100 g. brune champignoner (eller flere)
 • 2 dl ærter (frosne el. optøede)
 • 2 dåser grønne linser (400 g. pr dåse)
 • 1 grønsags boullion
 • 2 spsk timian (frisk eller tørret)
 • 1 tsk paprika
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 dåse tomatpure
 • Salt & peber
 • Olivenolie
 • 1 ½ store søde kartofler (ca. 1300 g)

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt timian og paprika.

2

Efter et par minutter tilsættes gulerødder, der først er skåret i tern, plus champignoner skåret i skiver.

3

Tilsæt ærter og linser og grønsagsbouillon og steg i ca. 10 min.

4

Tilsæt da hakkede tomater og tomatpure og rør rundt. Smag til med paprika og rosmarin.

5

Imens linsesovsen står og simrer skrælles de søde kartofler og skæres i tern og koges.

6

Når de er møre hældes vandet fra og de moses til en pure sammen med 1 spsk salt, 1 tsk. peber og 2 spsk. olivenolie.

7

Linsesovsen fordeles nu i et stort fad og mosen fordeles ovenpå.

8

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.