Sådan dyrker du chia karse

chiakarse
Sådan dyrker du chia karse 1

Chia karse. Jeps den er god nok 😀 De der små frø, som du bruger i din chiagrød, de kan også vokse og spire og blive til den fineste grønne sky.

Jeg synes det er så hyggeligt at se noget gro og spire, men det er ikke meget, jeg har fået plantet i mit liv, men chiakarse, det kan jeg lige finde ud af.

Sådan dyrker du chia karse

Du laver det på præcis samme måde, som dengang man plantede karse i børnehaven. Frem med noget vat og en masse vand. Så nemt og virkelig hyggeligt.

Måske nogle af jer kan huske tilbage i februar, hvor jeg også prøvede at dyrke chiakarse og viste det frem på Instagram? Det var iiiiisende koldt, så dengang tog det lidt længere tid for mine frø at spirre, men efter en uges tid, så kom de frem. Nu har jeg prøvet igen, hvor min vindueskarm har været badet i sol og der gik det meget hurtigere.

Men altså, det kan næsten ikke gå galt, det lover jeg 😉

Hvordan smager det så? Hmmm ikke rigtig af karse. Mere sådan lidt grønt i smagen, hvis det giver mening.

Og så er det jo pænt på en avocadomad eller drysset over en omelet.

Hvis du har lyst til et lille hyggeligt projekt, så kan du læse om, hvordan man gør her:

Reklamelinks er markeret med*

chiakarse
5 fra 1 stemme

Sådan dyrker du chia karse

Det er super nemt at dyrke sin egen chia karse. Her er en guide til, hvordan du gør.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
5 days
Samlet tid 5 days 5 minutter

Ingredienser 

  • vat (kan købes i supermarkeder)
  • chia frø
  • en skål
  • vand
  • tålmodighed

Tilberedelse

  • Fyld en skål eller tallerken med vat
  • Drys chiafrø på i et tæt lag
  • Giv det en gang under vandhanen og hæld det overskydende vand fra
  • Vand hver eller hver anden dag. Vatten skal hele tiden være rimelig fugtig
  • Vent, vent, vent og syng evt. nogle sange for spirrende 😉 Om ca. 4-5 dage kan du høste
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments