Jeg har en beskeden målsætning om, at der skal minimum én ny rabarberopskrift på bloggen hvert år, når vi når til rabarbersæsonen. Og her er vi nu venner! Rundt omkring i folks haver (og i supermarkederne) er der fyldt med lækre, danske rabarber. Dette års rabarberopskrift er på disse rabarbermuffins med hvid chokolade. En fuldstændig himmelsk kombination.

Rabarbermuffins med hvid chokolade (uden marcipan)
Det er sjældent jeg laver en overskrift, hvor jeg pointerer, hvad der IKKE er i en opskrift, men lige med disse muffins, så synes jeg det er vigtigt. Rigtig mange af de (sikkert virkelig lækre) opskrifter man kan finde på rabarbermuffins med hvid chokolade indeholder nemlig også marcipan. Selvom jeg elsker marcipan, så er det også en ingrediens, der er i den dyre ende og som nogengange kan være svær at få fat i på denne årstid.
Så denne opskrift er altså uden marcipan, men de smager stadig virkelig, virkelig godt. Jeg forærede nogle væk, da vi ikke kunne spise dem alle sammen og jeg fik en sms tikkende ind om aftenen, ‘om jeg mon havde en opskrift’. Det er altid et godt tegn 😉
Prøv også mine opskrifter på den BEDSTE rabarber crumble med karamelliseret crumble.


Reklamelinks er markeret med*

Rabarbermuffins med hvid chokolade (uden marcipan)
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g rabarber*
- 3 spsk sukker
- 100 g sukker
- 125 g blødt smør
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g hvid chokolade
Tilberedelse
- Rabarberen skæres i stykker på ca 0,5 cm. Overhæld dem med 3 spsk sukker og stil dem til siden.500 g rabarber*,3 spsk sukker
- Bland smør og 100 g sukker og pisk det sammen med et piskeris. Pisk derefter æg i et af gangen.100 g sukker,125 g blødt smør,3 æg
- Si hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør i.200 g hvedemel,1 tsk bagepulver,2 tsk vaniljesukker
- Hak hvid chokolade og vend til sidst chokoladen og rabarberne i dejen. Du kan enten gøre det med en ske eller bare bruge hånden. Der er mange stykker rabarber, men dejen skal nok samle sig fint, når de bliver bagt.100 g hvid chokolade
- Fordel dem i muffinforme. Ca 1 stor spsk pr muffin og bag den ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 20 min eller til de bliver gyldne på toppen.