Rabarbermuffins med hvid chokolade (uden marcipan)
Antal 15stk
Forb. tid: 15 minuttermin
Tilb. tid: 20 minuttermin
Samlet tid: 35 minuttermin
Ingredienser
500 grabarber*
3spsksukker
100 gsukker
125gblødt smør
3æg
200ghvedemel
1tskbagepulver
2tskvaniljesukker
100ghvid chokolade
Kokkens noter
* Det svarer til 600-700 g rabarber fra supermarkedet, når der er ender på. Altså før man skærer dem af. De fleste pakker man køber indeholder 400-500 gram. Det er en del rabarber der skal i opskriften og det er meningen. Du kan dog sagtens putte lidt mindre i, hvis du ikke er til alt for mange stykker rabarber eller du ikke har nok.
Tilberedning
Rabarberen skæres i stykker på ca 0,5 cm. Overhæld dem med 3 spsk sukker og stil dem til siden.
500 g rabarber*, 3 spsk sukker
Bland smør og 100 g sukker og pisk det sammen med et piskeris. Pisk derefter æg i et af gangen.
100 g sukker, 125 g blødt smør, 3 æg
Si hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør i.
200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker
Hak hvid chokolade og vend til sidst chokoladen og rabarberne i dejen. Du kan enten gøre det med en ske eller bare bruge hånden. Der er mange stykker rabarber, men dejen skal nok samle sig fint, når de bliver bagt.
100 g hvid chokolade
Fordel dem i muffinforme. Ca 1 stor spsk pr muffin og bag den ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 20 min eller til de bliver gyldne på toppen.