Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • More
    • Alle opskrifter
    • Opskrifter
      • Morgenmad
        • Brunch idéer
        • Grød og smoothie bowls
        • Pandekager og vafler
        • Toppings
      • Frokost
        • Frokostsalater
        • Madmuffins
        • Madpakke idéer
        • Pålæg
      • Vegetarisk aftensmad
        • Gryderetter
        • Ovnretter
        • Pastaretter
        • Tærter
        • Supper
        • Vegetarbøffer
        • Veggie og vegetar burger
        • Vegetarfrikadeller
      • Tilbehør til aftensmaden
        • Dips og dressinger
        • Grøntsager som tilbehør
        • Madbrød
      • Salater
        • Efterårssalater
        • Forårssalater
        • Grønne salater
        • Måltidssalater
        • Pastasalater
        • Sommersalater
        • Vintersalater
      • Bagværk
        • Boller
        • Sødt bagværk
      • Sødt
        • Cookies
        • Is
        • Kager
        • Pandekager
        • Småkager
        • Sundere snacks
        • Sundere sødere sager
        • Vafler
      • Drikkelse
        • Kolde drikke
        • Varme drikke
    • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Generelt

Derfor skal du spise efter sæson
Mad til barnedåb
Fem vegetariske hverdagsretter
Krum agurk
Grimme grøntsager – ja tak!
0-15 min
Vegetarisk
Sticks med tomatsalat
Sticks med tomat og mozzarella
Æbler
Fire simple råd: Sådan spiser du mere klimavenligt
3 x sund iskaffe
Foodsharing Copenhagen
Foodsharing Copenhagen – Stop madspild
gamle syltetøjsglas
Genbrug: Det kan du bruge gamle syltetøjsglas til
Undgå madspild: Det kan du bruge broccolistokken til
Mit bedste tip mod madspild
Forrige
1
2
Følg mig på Instagram her
Open
Mit favorit morgenmad pt. Chiagrød med citron og birkes🍋 
Hvis du sætter den over i aften er der nem morgenmad / mellemmåltid til flere dage. Det er gjort på 10 minutter, så det tager virkelig ingen tid, men der er noget enormt luksuriøst over sådan en her skål morgenmad🤍

💌 Husk at du kan gemme opskriften 

Opskriften giver til fire portioner. Du kan nemt halvere, men af ren erfaring, så har den det med at forsvinde i køleskabet🤭 Jeg spiser den til morgenmad, eftermiddagssnack og også gerne som en lille treat om aftenen. 

Server med en god müsli/granola (denne er købt), friske bær og evt nogle kokosflager. 

Det skal du bruge(4 portioner): 

2 spsk revet øko citronskal (svarer til 1/2-1 citron)
1 dl chiafrø
4 dl havremælk
4 dl vaniljeskyr
2 spsk blå birkes

Sådan gør du: 
Vask og riv citronskal fint.

Bland nu alle ingredienser i en skål og rør godt rundt. Kom det i en lufttæt beholder og sæt på køl. Ryst den gerne ved lejlighed, hvis du alligevel åbner køleskabet. Især den første times tid.

Lad den stå i minimum et par timer og gerne natten over. Den kan stå på op til tre-fire dage på køl.


#chiagrød #morgenmad #chiagrødmedskyr #chiagrødmedcitronogbirkes #citron #nemmorgenmad #chia
Open
Det her er min nye yndlings rabarberkage❤️Rabarber crumble med et tykt lag karamelliseret crumble, der er sejt og ‘chewy’ I det og sprødt på toppen. Jeg lover det er godt😮‍💨 Og den er vildt nem at lave.

Tak til @juliekarladk for inspiration til denne lækre måde at lave rabarberkage på🫶

Husk at gemme opskriften🏷️ 

Det skal du bruge (6-8 personer): 
Rabarberlaget
500 g rabarber (ca. 7 stængler afhængigt af størrelsen)
50 g sukker
2 spsk revet citronskal

Karamelliseret crumble
150 g smør
½ dl lys sirup
½ dl piskefløde
150 g sukker
150 g finvalsede havregryn
100 g hvedemel

Tilbehør
creme fraiche
vaniljeis

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 g (almindelig).

Rens rabarberne og skær dem ud i stykker af ca. 1 cm tykkelse.

Kom dem i et en skål og vend med sukker og revet citronskal. Hæld det over i et tærtefad (25 cm diameter).

Varm smør, sirup og fløde op på en stor pande og lad det smelte sammen.

Vend imens de øvrige ingredienser sammen i en skål.

Kom de tørre ingredienser på panden og rør rundt indtil det hele er blandet godt sammen. Det tager ca. 3-5 minutter og det må godt boble lidt.

Hæld karamelblandingen over rabarberne og fordel det rundt med en ske. Det behøver ikke være så pænt, da det flyder ud. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad tærten køle af, så låget bliver sprødt. Server enten lun eller kold og gerne med creme fraiche eller vaniljeis til.


#rabarber #rabarbercrumble #rabarberkage #kage
Open
Pizzainspiration og en rabatkode🍕 Jeg har endnu en gang teamet op med @aarstiderne, og denne gang vil jeg fortælle om deres smarte nye og fleksible aftensmadskoncept👏 

Man kan nu få flere af deres mest populære retter fra måltidskasserne, men som måltidsposer, som du kan købe på deres webshop. Er de ikke bare smart? Det synes jeg virkelig. 

Alle poserne indeholder alt hvad man skal bruge til ét komplet måltid og der medfølger selvfølgelig en opskrift. 

Så blev det lige nemmere at imponere gæsterne eller bare familien derhjemme😆

Her har jeg lavet kartoffelpizza med en grøn salat, men du kan også vælge rice bowl med miso mayo eller ravioli med spinat og ricotta eksempelvis. 

RABATKODE: Med koden BEETROOTDV får du 20% på alt fra webshoppen (gælder kun for nye kunder). 

Så kan du selv prøve en af måltidsposerne eller shoppe lækre økologiske råvarer fra deres dagligvaresortiment😍

🏷️ Hvis du selv vil gøre kunsten efter og lave en kartoffelpizza, så er dette toppingen, som jeg viser i videoen:

creme fraiche 
tynde skiver kartoffel 
frisk mozzarella 
rosmarin 
olivenolie 
flagesalt 

Det smager SÅ godt. 

Har du nogle bud på toppings til andre variationer af en god kartoffelpizza?

#aarstiderne #måltidspose #økologisk #kartoffelpizza #vegetariskaftensmad #nemaftensmad
Open
En af mine go to’s, når jeg skal finde på noget nemt og lækkert tilbehør🥦 Lynstegt broccolini (også kendt som asprgesbroccoli og bimi) med citron og sesam. 

Spis det til….. Sådan ca. alt👍😆

Husk at gemme opskriften🏷️

Det skal du bruge: 
200 g broccolini
2 spsk olivenolie
1 spsk sesam (svarer til 7 g)
1 spsk citronsaft
½ tsk flagesalt

Sådan gør du: 
Varm en pande op med olivenolie ved høj varme.

Svits broccolini i et minuts tid. Kom sesam over og steg i et minuts tid til.

Drys så med citronsaft og flagesalt og steg kort.

Kom dem over på en tallerken, når de har taget let farve.


#aftensmad #tilbehør #tilbehørtilaftensmaden #broccolini #aspargesbroccoli #bimi
Open
Forleden stegte jeg frikadeller med ‘farsen’ til mine quinoabøffer. Det spillede bare!😛 De er sprøde og knasende uden på og har den lækreste smag. 

Spis dem eksempelvis til kartovler og sovs, i en frikadellesandwich eller med en salat til. De er også gode kolde😄

Husk at gemme opskriften🏷️ 

Det skal du bruge (20-15 frikadeller): 
175 g ukogt rød quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du: 
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Bland det hele godt sammen og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form frikadellerne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne på alle sider.

#quinoafrikadeller #vegetarfrikadeller #quinoa #rødquinoa #quinoadeller #aftensmad #vegetarisk
Open
🥔🫶 Disse ‘bøffer’ med kartofler og purløg er nemme at lave og smager som en drøm. De kan serveres med en salat til, i en burger eller bruges som tilbehør til andre lækre retter.

🏷️ Husk at gemme opskriften

Det skal du bruge (8 stk): 
700 g kartofler (ca. 800 g kogte)
2 spsk mælk
25 g smør
150 g hvedemel
15 g purløg (svarer til en lille plante fra supermarkedet)
1 æg
1 ½ tsk salt
1 tsk kværnet peber
Olivenolie til at stege

Sådan gør du: 
Skræl kartoflerne og skær dem evt i mindre stykker, hvis de er store. Kog kartoflerne til de falder af gaflen. Mos dem i en stor skål sammen med smør og mælk til du får en cremet konsistens, men stadig med små ‘chunks’ i. Jeg bruger en gaffel.

Tilsæt æg og mel og salt og peber og bland det hele grundigt.

Hak purløg og rør det i farsen til det hele er blandet godt rundt.

Del kartoffelblandingen i 8 lige store portioner og form bøffer med hænderne. Det hjælper at gøre hænderne let fugtige.

Opvarm olivenolien på en pande, og steg bøfferne, indtil de er gyldne på begge sider.

#aftensmad #kartoffelfrikadeller #vegetar #vegetarisk #kartofler #kartoffelbøffer
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace