🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Bæredygtig isterningbakke og kaffeisterninger

Der er ikke meget ved en halvlunken kop kaffe. Den skal enten være brand varm eller iskold. Sådan har jeg det i hvert fald :). Det er her den bæredygtig isterningbakke kommer ind i billedet. Takket være Viona har jeg så småt opgivet de varme, så nu er jeg gået over til iskaffe.

Som I ved, prøver jeg at formindske mit forbrug af engangsplastik i min dagligdag og og derfor har jeg anskaffet mig denne her super fine isterningbakke i stål. Jeg elsker isterninger og synes der er noget hverdagsluksus over et iskoldt glas vand. Hvor andre tager 2-3 isterninger, så fylder jeg gerne hele glasset, haha. Indtil nu har jeg brugt de der engangsplastikposer, som man køber i supermarkeder og jeg kan sagtens bruge 2-3 om dem om ugen. I hvert fald her til sommer.

Det er jo bare direkte spild, så jeg har kigget lidt på alternativerne. Faldt over denne bæredygtig isterningbakke i stål, som ikke udleder skidt fra plastikken – hverken til kroppen eller miljøet og som kan bruges igen og igen og igen og… You get the drill.

Noget andet smart ved den er også, at man ikke behøver holde den under varmt vand og bakse med at få isterningerne ud. Man hiver bare i håndtaget øverst og så løsriver de sig. Dét er smart 🙂

Bæredygtig isterningbakke

Kaffeisterninger

Her har jeg lavet små kaffeisterninger, som består af pulverkaffe og vand. Når jeg så har lyst til en kop iskaffe putter jeg to-tre stykker i et glas (alt efter hvor stærke de er blevet) og mælk i. Smart ik? 🙂

Her er der ca. 10 tsk pulverkaffe i.

Hvis du har lavet en stor stempelkande og ikke får drukket det hele, så kan du jo fryse resten ned. Grumsen kan du bruge som hjemmelavet bodyscrub, og så bliver det vist ikke mere bæredygtigt 😉

Bæredygtig isterningbakke

Hvad kan man ellers bruge den til:

Jeg har researchet lidt og der findes rigtig mange sjove ting, man kan bruge sådan en bæredygtig isterningbakke til. Nogle af dem har jeg selv prøvet, andre ideer synes jeg bare lyder gode. Here goes:

1. Kom små mynteblade eller spiselige blomster i bakken inden du fryser isterningerne. På den måde får du de flotteste isterninger, som pynter i enhver drink.

2. Put en masse citron eller limesaft i dine isterninger. På den måde kan de enten gøre et glas koldt vand lidt mere interessant eller give et ekstra pift til en cocktail.

3. Brug bakken til at fryse små nødde/daddel hapsere i.

4. Har du en masse friske krydderurter i haven? Så hak dem fint og bland med en smule vand eller olivenolie og frys dem i små interninger.

5. Det samme kan du gøre med hvidløg eller frisk ingefær.

6. Har du lavet pesto? Så kan de også fryses i små terninger, så der er til en portion pasta i pesto, når det skal være nemt.

Bæredygtig isterningbakke
Bæredygtig isterningbakke

Har du nogle gode ideer til, hvad man kan bruge sådan en her isterningbakke til? Så del dem gerne i kommentarfeltet. Elsker når vi inspirerer hinanden 🙂

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments