Sundt og sødt

Rabarbermuffins med hvid chokolade (uden marcipan)

Jeg har en beskeden målsætning om, at der skal minimum én ny rabarberopskrift på bloggen hvert år, når vi når til rabarbersæsonen. Og her er vi nu venner! Rundt omkring i folks haver (og i supermarkederne) er der fyldt med lækre, danske rabarber. Dette års rabarberopskrift er på disse rabarbermuffins med hvid chokolade. En fuldstændig himmelsk kombination.

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Rabarbermuffins uden marcipan

Det er sjældent jeg laver en overskrift, hvor jeg pointerer, hvad der IKKE er i en opskrift, men lige med disse muffins, så synes jeg det er vigtigt. Rigtig mange af de (sikkert virkelig lækre) opskrifter man kan finde på rabarbermuffins med hvid chokolade indeholder nemlig også marcipan. Selvom jeg elsker marcipan, så er det også en ingrediens, der er i den dyre ende og som nogengange kan være svær at få fat i på denne årstid (eller er det bare mig, der er blind?).

Så denne opskrift er altså uden marcipan, men de smager stadig virkelig, virkelig godt. Jeg forærede nogle væk, da vi ikke kunne spise dem alle sammen og jeg fik en sms tikkende ind om aftenen, ‘om jeg mon havde en opskrift’. Det er altid et godt tegn 😉

Prøv også mine opskrifter på muffins med sorte bønner og peanut butter topping og drømmekage muffins med ekstra topping.

Rabarbermuffins med hvid chokolade Rabarbermuffins med hvid chokolade

Opskrift på rabarbermuffins med hvid chokolade

Print opskrift
Antal: ca 12 stk

ingredienser

  • 8 stænger rabarber
  • 3 spsk + 100 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g hvid chokolade

Sådan gør du:

1

Rabarberen skæres i stykker på ca 0,5 cm. Overhæld dem med 3 spsk sukker og stil dem til siden.

2

Bland smør og 100 g sukker. Rør derefter æg i.

3

Si hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør i.

4

Hak hvid chokolade og vend til sidst chokoladen og rabarberne i dejen (det er nemmest at gøre med hænderne).

5

Fordel dem i muffinforme. Ca 1 stor spsk pr muffin og bag den ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 20 min eller til de bliver gyldne på toppen. Jeg bruger nogle smarte forme i silikone, som kan anbefales.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.