Bæredygtig livsstil/ Drikkevarer/ Sunde snacks/ Sundt og sødt

Bæredygtig isterningbakke og kaffeisterninger

Der er ikke meget ved en halvlunken kop kaffe. Den skal enten være brand varm eller iskold. Sådan har jeg det i hvert fald 🙂 Takket være Viona har jeg så småt opgivet de varme, så nu er jeg gået over til iskaffe, haha.

Som I ved, prøver jeg at formindske mit forbrug af engangsplastik i min dagligdag og og derfor har jeg anskaffet mig denne her super fine isterningbakke i stål. Jeg elsker isterninger og synes der er noget hverdagsluksus over et iskoldt glas vand. Hvor andre tager 2-3 isterninger, så fylder jeg gerne hele glasset, haha. Indtil nu har jeg brugt de der engangsplastikposer, som man køber i supermarkeder og jeg kan sagtens bruge 2-3 om dem om ugen. I hvert fald her til sommer.

Det er jo bare direkte spild, så jeg har kigget lidt på alternativerne. Faldt over denne bakke i stål, som ikke udleder skidt fra plastikken – hverken til kroppen eller miljøet og som kan bruges igen og igen og igen og… You get the drill.

Noget andet smart ved den er også, at man ikke behøver holde den under varmt vand og bakse med at få isterningerne ud. Man hiver bare i håndtaget øverst og så løsriver de sig. Dét er smart 🙂

Kaffeisterninger

Her har jeg lavet små kaffeisterninger, som består af pulverkaffe og vand. Når jeg så har lyst til en kop iskaffe putter jeg to-tre stykker i et glas (alt efter hvor stærke de er blevet) og mælk i. Smart ik? 🙂

Her er der ca. 10 tsk pulverkaffe i.

Hvis du har lavet en stor stempelkande og ikke får drukket det hele, så kan du jo fryse resten ned. Grumsen kan du bruge som hjemmelavet bodyscrub, og så bliver det vist ikke mere bæredygtigt 😉

Hvad kan man ellers bruge den til:

Jeg har researchet lidt og der findes rigtig mange sjove ting, man kan bruge sådan en isterningebakke til. Nogle af dem har jeg selv prøvet, andre ideer synes jeg bare lyder gode. Here goes:

1. Kom små mynteblade eller spiselige blomster i bakken inden du fryser isterningerne. På den måde får du de flotteste isterninger, som pynter i enhver drink.

2. Put en masse citron eller limesaft i dine isterninger. På den måde kan de enten gøre et glas koldt vand lidt mere interessant eller give et ekstra pift til en cocktail.

3. Brug bakken til at fryse små nødde/daddel hapsere i.

4. Har du en masse friske krydderurter i haven? Så hak dem fint og bland med en smule vand eller olivenolie og frys dem i små interninger.

5. Det samme kan du gøre med hvidløg eller frisk ingefær.

6. Har du lavet pesto? Så kan de også fryses i små terninger, så der er til en portion pasta i pesto, når det skal være nemt.

Interningbakken koster 249 kr. og kan købes lige her >>> 

Har du nogle gode ideer til, hvad man kan bruge sådan en her isterningbakke til? Så del dem gerne i kommentarfeltet. Elsker når vi inspirerer hinanden 🙂

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.