Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Basilikum

gnocchi med tomatsauce og burrata

Gnocchi med tomatsauce og burrata

hjemmelavet basilikumolie

Hjemmelavet basilikumolie

Sommersalat med ferskner og mozzarella 1

Sommersalat med ferskner og mozzarella

Opskrift med kartofler

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Vegetarisk one pot pasta 2

Vegetarisk one pot pasta

Sticks med tomatsalat

Sticks med tomat og mozzarella

Tomatsuppe med ovnbagte tomater 3

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18237416533295058
6 x opskrifter med græskar🧡 

- Salat med butternut squash og ristede kikærter 
- Pandekager med hokkaido og kanel 
- Suppe med karamelliseret hokkaido og kokosmælk
- Ovnbagt hokkaido med timian 
- Suppe med butternut squash og røde linser 
- Kikærtegryde med butternut squash og rød karry 

Skal du prøve en eller flere af den?😋

Du kan finde dem alle på min hjemmeside eller i mit feed💌 Skriv hvis jeg skal hjælpe. 

#græskar #græskaropskrifter #hokkaido #hokkaidosuppe #græskarsuppe #vegetar #vegetarisk #græskargryde #græskarsalat
Open post by beetrootbakery with ID 18117284689518076
Opskrift i teksten🍽️ Marry me kikærter er en vegetarisk udgave af den virale ret ‘marry me chicken’. Her får du en varm og cremet gryderet med masser af umami, bløde kikærter og en sauce, der er fuld af smag fra hvidløg, tomat og krydderurter. Du kan spise den med ris, pasta eller brød til eksempelvis og mætter den rigtig godt. Det er comfort food, når det er bedst🙏😮‍💨

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4 portioner)

1 spsk olivenolie
1 lille gult løg
4 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
70 g soltørrede tomater, uden olien (ca. 1 dl)
1 tsk oregano
1 tsk tørret timian
½ tsk chiliflager
1 ½ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
3 ½ dl kokosmælk (næsten 1 hel dåse)
1 spsk soya
2 spsk citronsaft
2 dåser kikærter (i alt 480 g i drænet vægt)
10 g frisk basilikum (eller en stor håndfuld)

Tilbehør
400 g pastaskruer

Sådan gør du: 
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en stor pande eller en wok ved middel varme. Steg i ca. 5 minutter. Løgene skal blive bløde, men ikke brune.

Hak de stoltørrede tomater og tilsæt dem sammen med tomatpuré, oregano, timian og chiliflager. Steg videre i cirka 3 minutter.

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, soya, citronsaft og kokosmælk og rør rundt. Lad det simre i 10 minutters tid og vend så kikærterne i.

Obs: Husk at koge pastaen, hvis du serverer pasta til.

Lad retten stå og simre og trække smag i yderligere 10 minutters tid og tilsæt så hakket basilikum. Smag retten til med salt og peber.

Nyd retten med ristet brød, ris eller pasta.

#marrymekikærter #kikærter #opskriftmedkikærter #aftensmad #hverdagsmad #kikærtegryde #vegetariskaftensmad
Open post by beetrootbakery with ID 17895201516312762
Her får I opskriften på en vegetarisk one pot lasagnesuppe. To af mine store kærligheder i én. Lasagne + suppe🫶

Det er en genial hverdagsret, hvor man får smagen af lasagne, men med mindre arbejde og
ingen hviletid.

Her har jeg brugt danske, økologiske Ingrid ærter fra @puredansk, der har et højt proteinindhold og er rige på kostfibre. De minder meget om kikærter og kan bruges til de samme retter, men smagen er mere mild og let nøddeagtig.

Jeg synes de smager virkelig godt og det er et kæmpe win, at de er dyrket lige her i Danmark🙏
Jeg vidste slet ikke, hvor seje vi er til at dyrke forskellige bælgfrugter, før jeg begyndte at følge @puredansk, som drives af to søstre, der er vokset op på et landbrug. Vidste du det? 

Du kan finde i Pure Dansk på deres webshop på puredansk.dk og hos en række forhandlere rundt om i landet. Blandt andet alle Meny butikker. 

Ingredienser (fire portioner):
2 dl (180 g) tørrede ingrid ærter fra @puredansk 
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg 
1 løg 
2 stængler bladselleri
2 mellemstore gulerødder 
½ squash 
2 tsk tørret timian
1 tsk chiliflager 
2 tsk tørret oregano 
2 tsk røget paprika 
2 spsk tomatpure 
1 spsk balsamicoeddike 
1 stk grøntsagsbouillon terning 
400 g hakkede tomater 
200 ml madlavningsfløde 
5-8 dl vand 
5 stk lasagneplader 
salt og peber 

Server evt med: 
ricotta 
frisk timian 
hvidløgsflute 

Sådan gør du: 
Skyl Ingrid ærterne og stil dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra, når de skal bruges. 

Hak løg og hvidløg fint og steg det i en stor gryde med olivenolie. Vask og hak bladselleri, gulerødder og squash i fine tern og kom det i gryden. Kom det bare i løbende og og rør rundt. 

Tilsæt røget paprika, chiliflager, oregano, timian og tomatpure og svits i et par minutter. Tilsæt så hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand, madfløde, eddike og ingrid ærter. Lad det simre i 20 minutters tid. 

Knæk så lasagnepladerne i mindre stykker og kom dem direkte i gryden og lad dem simre med i 10-15 minutters tid. Tilsæt evt. ekstra vand hvis suppen koger for meget ind. Server med frisk ricotta på toppen og lidt frisk timian. 

#ingridærter #puredansk #aftensmad #lasagnesuppe #onepotlasagne
Open post by beetrootbakery with ID 18057655409432717
Opskrift 5 ud af 5 med kikærter: Wraps med kikærter, grønkål og tahindressing🏷️ 

Så er vi nået til sidste opskrift i min serie med kikærter🥲 Jeg kommer selvfølgelig stadig til at lave en masse mad med kikærter. Nu bliver det blot en ny bælgfrugt, som tager spotlightet her på profilen for en stund. 

Nå, men disse wraps smager virkelig godt! Og de er både gode til frokost og aftensmad. Opskriften har du nedenunder og det er en to-i-en opskrift, hvor du også får opskriften på en nem tahindressing.Så lækkert på salat også🤌

Ingredienser (2 wraps) 
1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
1 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika
1 tsk hvidløgspulver
1 dl hummus
25 g grønkål (2 stængler ca. )
½ avocado
1 tomat
2 fuldkorns tortilla wraps (25 cm)

Tahindressing
1 fed hvidløg
2 spsk lys tahin
1 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
1 spsk flydende honning
0,5 dl vand eller mere
salt/peber

Sådan gør du: 
Start med at gøre kikærter klar, så de kan komme i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Si dem og dup dem tørre med noget køkkenrulle. Kom dem i en skål og vend dem med olivenolie, røget paprika og hvidløgspulver.

Bag dem i ca. 25 minutter eller til de bliver sprøde. Rør rundt undervejs.

I mens klargøres dressingen. Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber. Konsistensen vil være lidt grynet i starten, men du skal bare blande endnu mere rundt. Brug evt. et mini piskeris, hvis du har sådan et.

Nu kan du gøre resten af fyldet klar. Skær avocado og tomat i skiver. Vask grønkål og riv det i mindre stykker. Kom det i en skål og kom 2 spsk tahindressing i. Masser dressingen i grønkålet, så det bliver mere blødt.

Når kikærterne er færdige kan du samle dine wraps. Start med at fordele hummus på de to tortillapandekager. Se billede længere nede, hvor du kan få en fonemmelse af, hvor meget fyld jeg putter i. De ekstra kikærter kan du snacke eller gemme i en lufttæt beholder.

Kom så grønkål, avocado og ekstra tahindressing i. Luk den godt tæt og steg dem på en tør pande til de bliver gyldne på begge sider.

#kikærter #vegetariskaftensmad #aftensmad #frokost #wrapsmedkikærter #vegetar #tahindressing
Open post by beetrootbakery with ID 18025750637723700
Nemme og budgetvenlige quinoabøffer. Gode i en burger eller som tilbehør. Har delt opskriften i teksten💚

Der er blandt andet røget paprika og tomatpure i farsen, så derfor har de stadig en lidt rødlig farve. 

Som I kan se i videon, så kan man også stege dem som mindre frikadeller. De er blandt andet gode som små hapsere i løbet af dagen eller på en rugbrødsmad💪

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (8 stk): 
175 g ukogt hvid quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du:
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Rør rigtig godt rundt og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form bøfferne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne. Ca. 3-5 minutter på hver side.

#quinoabøffer #vegetarbøffer #vegetarburger #quinoa #vegetariskaftensmad #aftensmad #hvidquinoa
Open post by beetrootbakery with ID 18015672188780967
Luksus tomatsuppe med ovnbagte tomater, peberfrugt, løg og hvidløg🍅❤️ Jeg smager altid min tomatsuppe til med sukker og noget eddike eller citronsaft. Det giver den endnu mere dybde. 

Spis den med creme fraiche, frisk basilikum og sprøde, krydrede kikærter, der giver både knas og ekstra bid.

Husk du kan gemme opskriften💌 

Antal: 4 portioner 

Ingredienser: 
1000 g tomater 
2 røde peberfrugter
2 løg
1 hel hvidløg
4 tsk tørret timian 
2 tsk rosmarin 
2 spsk olivenolie
½ tsk tørrede chiliflager
5 dl grøntsagsbouillon (vand + terning) 
1 tsk sukker
2 tsk balsamicoeddike 
2 spsk citronsaft 
1 dl piskefløde eller madlavningsfløde 
salt og peber

Sprøde kikærter: 
2 dåser kikærter 
2 spsk olivenolie 
1 ½ tsk flalgesalt 
4 tsk hvidløgspulver 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader og gør en bageplade med bagepapir klar. Skyld imens tomater og skær dem i både. Kom dem på bagepladen og forsæt med peberfrugter og løg. Skær toppen af hele hvidløget og kom det på bagepladen. 

Drys så timian, rosmarin og chiliflager over og kom lidt kværnet peber og salt på. Dryp med olie og bag grøntsagerne i ovnen i omkring 35 minutter eller til de begynder at tage farve, men uden at blive brændte.

Imens kan du lave de sprøde kikærter. 
Si de to dåser kikærter og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dup dem tørre med noget køkkenrulle. Drys med olivenolie, flagesalt og hvidløgspulver og bland det hele godt rundt.

Bag i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Hold øje løbende, da alle ovne er forskellige. De skal blive gyldne og sprøde. 

Tag grøntsagerne ud af ovnen og kom dem i blenderen. Få gerne alt væsken med. 

Tilsæt grøntsagsbouillon, balsamicoeddike, citronsaft, fløde, sukker og blend til konsistensen bliver cremet. 

Varm eventuelt suppen igennem i en gryde. Smag til med salt og peber.

Anret suppen i skåle, og top med cremefraiche, frisk basilikum og sprøde kikærter. 

#suppe #tomatsuppe #ovnbagttomatsuppe #hverdagsmad #ristedekikærter #wilfa #wilfablender #blender #blenderopskrift
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required