Annonce

Løgtærte med squash og grov bund

Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele. Mest fordi tærten er så pæn, haha. Jeg serverede den til Vionas barnedåb (du kan se hele menuen her) og der var ikke en krumme tilbage, så den var en succes.

Bunden er med grahamsmel, så den er til den grovere side, og fyldet smager lækkert af timian, rødløg og squash. En rigtig god trio. Hvis man er fræk kunne man jo også tilføje noget gedeost. Det tror jeg bestemt kunne være lækkert 🙂

Løgtærte med squash og grov bund

Hvis det ikke betyder så meget, hvordan tærten ser ud, så kan du også sagtens rive squashen og hakke rødløget groft eller bare skøre dem i tynde ringe.

Løgtærte med grov bund

Elsker du tærter? Så tjek også mine opskrifter på: Grovtærte med søde kartofler og spinat, tomatærte med butterdej og grovtærte med broccoli og hytteost.

Løgtærte med squash og grov bund 1
Løgtærte med grov bund
Løgtærte med grov bund
Løgtærte med grov bund

Løgtærte med squash og grov bund

Ikke nok med tærten her er smuk, så smager den også virkelig godt. Bunden er grov og med hvedemel og grahamsmel. Fyldet båstår af løg, timian og squash.
5 fra 1 stemme
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Til Bunden

  • 2 dl grahamsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • ½ tsk salt

Til fyldet

  • 1 squash
  • 3 rødløg (eller flere, hvis du synes)
  • 6 æg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Tilberedelse

  • Først skal bunden laves. Bland hvedemel og grahamsmel med smør og salt. Tilsæt derefter vand og ælt det hele godt sammen. Pres dejen godt sammen og stil dejen på køl i min 10 min.
    2 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 50 g smør, 1 dl vand, 1/2 tsk salt
  • Rul derefter dejen tynd og put den i et smurt tærtefad. Prik huller med en gaffel og forbag i ca 10-15 min ved 200 grader.
  • Nu til fyldet. Lav lange tynde squashstykker med en kartoffelskræller og rul dem til små blomster. Læg dem til siden.
    1 squash
  • Pil og skær rødløget i skiver på tværs, så du får det flotte mønster på tærten. Alternativt kan du også bare lave en masse løgringe.
    3 rødløg
  • Pisk æg med salt, peber og creme fraiche og tilsæt friskhakket timian,
    6 æg, 2 spsk creme fraiche, 1 tsk salt, 1 tsk peber, 1 håndfuld frisk timian
  • Hæld først æggeblandingen over tærtebundet og fordel herefter squashruller og løg ligelidt. Husk at tærten skæres ud og spises i stykker, så prøv at sørg for, at man vil få løg i sit stykke, når den bliver serveret.
  • Nu skal tærten i ovnen, og der skal du bruge balancen, for det hele sejler rundt i æggemassen, men det kan godt lykkedes. Ellers må du lave lidt damage control med en gaffel, når først tærten står i ovnen.
  • Bag den ved 200 grader i ca. 30 min.
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments