30. juni 2018

Grovtærte med broccoli og hytteost

Hej ladies (og gents?),

Jeg håber, I har dejlige weekendplaner foran jer 🙂 Her står den på grillhygge med Tais familie i dag og hygge med min familie i morgen. Der er bud efter lille Viona 😉 Men vi er heldigvis begge store familiemennesker, så det bliver super hyggeligt.

Inden jeg smutter ud af døren, ville jeg lige dele denne opskrift på en grovtærte med broccoli, hytteost og pinjekerner. Jeg har et eller andet med tærter for tiden. Måske fordi jeg har fundet frem til en rigtig god bund (den jeg deler i denne opskrift), men også fordi det er så nem en ret og fordi man kan få tømt grønsagsskuffen for rester. Speaking of madspild.

Hvad er dit yndlingsfyld i tærter? Kunne godt bruge noget inspiration 🙂

Ps. Tjek lige det nederste billede, haha.

Grovtærte med broccoli og hytteost 1
Grovtærte med broccoli og hytteost 3
Grovtærte med broccoli og hytteost 5

Grovtærte med broccoli og hytteost

Ingredients

 • 50 g. smør
 • 2 dl grahamsmel
 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl vand
 • 1 løg
 • 1 hvidløg
 • ½ broccoli
 • 1 tsk karry
 • 6 æg
 • 2 tsk salt + peber
 • 2 spsk hytteost
 • To håndfulde pinjekerner

Instructions

1

Først skal bunden laves. Bland smør, grahamsmel, hvedemel og 1 tsk salt og smuldrer det med hænderne.

2

Når det hele er blevet blandet godt sammen tilsættes 1 dl vand

3

Fordel dejen i en smurt tærteform og prik huller i dejen med en gaffel

4

Bag den ved 200 grader (varmluft) i ca 15 min.

5

Nu til fyldet. Hak løg, hvidløg og broccoli. Steg det på en pande i lidt olivenolie i ca. 10 min. Tilsæt også karry

6

Imens det hygger på panden blandes 6 æg og piskes med salt, peber og 2 spsk hytteost

7

Nu skal tærten samles. Hæld først grønsagerne over i tærtebunden og derefter æggemassen

8

Drys med to håndfulde pinjekerner. Nogle af dem vil ryge ned i æggemassen, men det smager bare godt

9

Bag tærte ved 200 grader (varmluft) i ca 20 min.

Grovtærte med broccoli og hytteost 7
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments