Annonce

Kage med karamel, tahin og flagesalt

Kage med karamel
Kage med karamel
Kage med karamel

Denne kage med karamel, tahin og flagesalt er en af mine bedste sunde kager.

Idag er det mors dag (hvilket jeg kun har husket, fordi min mor har mindet mig om det intet mindre en 10 gange inden for den sidste uges tid), så hvis du gerne vil gøre noget ekstra rart for din mama, så kan du jo bage en kage med karamel til hende 🙂 Eller købe dig fattig i en gave, som hemmeligt også er til dig selv. Ahem….

Denne kage med karamel, tahin og flagesalt er nok den bedste sund(ere) kage, jeg nogensinde har lavet. Det søde fra dadlerne med den fede smag fra sesamcremen (tahinen) er ren magi, når det møder den sprøde flagesalt. Kagen står på frys, og når man har lyst til et stykke, så tager man den bare op, og skærer sig et. Aka ingen stress over, om kagen bliver spist op (og desværre heller ingen undskyldning for at spise fire stykker 😉 )

11260596_1170138353019862_1409306154_n_zpsxectbusj.jpg

Kage med karamel, tahin og flagesalt

Jeg elsker karamel, og denne opskrift på kage med karamel, tahin og flagesalt er utrolig lækker. Prøv den!
5 fra 1 stemme
Antal: 1 kage

Ingredienser

Til bunden:

 • 150 g hasselnødder
 • 6 dadler
 • 1 dl kokosmel
 • 2 spsk tahin

Til fyldet:

Tilberedelse

 • Rist hasselnødderne på en pande til de tager let farve. Lad dem derefter køle af.
  150 g hasselnødder
 • Fjern stenene fra dadlerne og blend dadler, hasselnødder, kokosmel og tahin.
  6 dadler, 1 dl kokosmel, 2 spsk tahin
 • Så er bunden lavet 🙂 Pres den ned i en tærteform om sæt den på frys.
 • Nu til fyldet. Bland tahin, agavesirup, salt og kokosolie og rør godt rundt. Kokosolien skal være flydende, så det kan være, at du lige skal varme den i en gryde.
  1 1/2 dl tahin, 1 dl agavesirup, 1 tsk havsalt, 1/2 dl kokosolie
 • Hæld det over bunden og sæt tilbage på frys.
 • Efter en times tid smeltes chokoladen sammen med kokosolie og hældes ovenpå, som det sidste lag. Drys med flagesalt og sæt på frys igen.
  100 g mørk chokolade, 2 spsk kokosolie, Ekstra flagesalt
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments