Diverse dadelkugler/ Fars dag/ Kager/ Kugler og barer/ Nemme snacks/ Påske/ Spiselige gaver/ Sunde snacks/ Sundt og sødt/ Værtindegaver

Sunde romkugler med sorte bønner

sunde romkugler med sorte bønner

Det lyder måske lidt underligt at putte sorte bønner i romkugler, men de her sunde romkugler med sorte bønner SKAL du bare give en chance. I hvert fald, hvis du godt kan lide romkugler 😉 Bønnerne er med til at give den der lækre svampede konsistens, og man smager dem slet ikke. Plus en masse proteiner, og det er jo heller ikke værst. Romkuglerne her er desuden sukkerfri, men det lægger du heller ikke rigtig mærke til, da de er sødet med dadler i stedet for raffineret sukker.

Nemme romkugler med sorte bønner

De minder meget om andre dadelkugler, men disse har også fået et skvæt rom essens, hvilket er det der giver dem ‘romkugle smagen’. Jeg bliver altid meget populær herhjemme, når jeg laver dem. Især Tais kan slet ikke holde sig væk, når jeg har sat en tallerken på køl 😀 De kan iøvrigt holde sig i flere dage, hvis du opbevarer dem på køl, så du kan sagtens lave en stor portion.

Her har jeg rullet med i festligt krymmel og kokos. Du kan også rulle dem i eksempelvis kakaopulver, tørrede frugt eller helt lade være. Derudover har jeg serveret dem i en lille æggebakke, hvilket vil se super cute ud på et påskebord eksempelvis 🙂

sunde romkugler med sorte bønner

Andre sunde snacks

Leder du efter inspiration til flere sunde dadelkugler, så er her tre opskrifter, som vi også er meget glade for herhjemme. Især den første, som er lavet på kikærter og giver en mere fast konsistens.

Dadelkugler med chokolade og kikærter 

Dadelkugler med kaffe og chokolade

Sunde snickers kugler 

sunde romkugler med sorte bønner

sunde romkugler med sorte bønner

Opskrift på sunde romkugler med sorte bønner

Print opskrift
Antal: ca 21 stk

ingredienser

  • 1 dl blendede havregryn
  • 200 g dadler (med sten)
  • 230 g sorte bønner (svarer til en lille karton uden vand)
  • 5 spsk kakao
  • 4 tsk rom essens
  • 1 nip salt

Sådan gør du:

1

Fjern stenene fra dadlerne og bland nu alle ingredienserne.

2

Nu skal dejen blendes. Du kan enten bruge en stavblender eller en food processor.

3

Form kuglerne og tril dem i enten kokos eller krymmel. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du riste kokosflagerne på en pande først.

4

Sæt på køl i minimum 1/2 times tid.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.