Drikkevarer/ Frokost/ Sunde snacks

Nem koldrygget kaffe

Koldbrygget kaffe

Jeg er på ingen måde en kaffeekspert eller en kaffesnob. Jovist, hvis en kop kaffe er riigtig dårlig, så kan jeg godt smage det, haha, men ellers er jeg ikke så svær at stille tilfreds på kaffefronten. En god instant kaffe synes jeg er ganske lækker 🙂

Så jeg havde heller ikke lige regnet med, at jeg ville være typen der lavede min egen koldbryggede kaffe. Det lyder så kompliceret og feinschmecker agtigt, synes jeg.

Det var indtil jeg fandt ud af, hvordan man gør. Det er jo meeega nemt! Noget kaffe og vand i en skål og vente, vente, så er det klar.

Jeg har hældt min koldbryggede kaffe over på en stor glasflaske, og når jeg så har lyst til en iskaffe fylder jeg et glas med halv kaffe, halv mælk og en håndfuld isterninger. Det tager lige præcis 20 sekunder 😉

Perfekt her i hedebælgen 🙂 Og perfekt hvis du har en lille baby og alligevel aldrig får lov til at drikke en hel kop varm kaffe 😉

Koldbrygget kaffe Koldbrygget kaffe Koldbrygget kaffe

Nem koldbrygget kaffe

ingredienser

  • 125 g kaffe (den du bruger til stempelkandekaffe)
  • 1 liter lunkent vand
  • Mælk og isterninger, hvis du vil lave iskaffe

Sådan gør du:

1

Hæld kaffen i en skål eller en beholder med låg.

2

Hæld vand over, rør rundt og put låg på.

3

Sæt på køl i køleskabet og lad kaffen hygge der i 12-14 timer.

4

Sigt kaffen (jeg brugte en si, men du kan også hælde den op i en stor stempelkande).

5

Det var det! Drik som den er eller med mælk og isterninger for en lækker kølende iskaffe.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.