Annonce

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Hvis jeg skal nævne én ting, som vi har på menuen flere gange om ugen, så må det være sprøde pomfritter af søde kartofler. Både Viona, jeg og Tais elsker dem! Og så er de både nemme at lave og sunde. ‘Rigtige’ pomfritter er også gode, jojo, men de er nok ikke så gode at spise flere gange om ugen! 😉

Jeg har prøvet at lave sprøde pomfritter af søde kartofler på flere forskellige måder, for at finde frem til de aller mest sprøde og lækre af slagsen, og her er de så 😀 De er skåret i tynde stænger og vendt i olivenolie og en smule majsmel. Se det trick kendte du måske ikke? Det gør dem nemlig lige dét mere sprøde udenpå, samtidigt med de er dejligt svampede indvendigt.

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Sprøde pomfritter af søde kartofler

Hvis du ikke har majsmel på lager, så kan de også sagtens laves uden. Det giver bare det der ekstra umpf. Ofte så vender jeg dem bare i olivenolie, groft salt og peber og smider dem i ovnen til de er blevet gyldne og sprøde. Lidt tørrede chiliflager er heller ikke dårligt, men dem bryder Viona sig ikke om 😉

Vi spiser dem som tilbehør til alt muligt. Ofte bliver det til kyllingefrikadeller, som er i høj kurs herhjemme og så måske med noget ekstra grønt til. HER spiste vi dem til sesammarinerede kyllingelår, hvilket også kan anbefales 😉

Sprøde pomfritter af søde kartofler
søde kartoffel fritter

Sprøde pomfritter af søde kartofler

De sprødeste og lækreste søde kartoffel fritter. Jo, den er god nok. Hemmeligheden? Det er majsmel.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 600 g sød kartoffel
 • 1 ½ spsk majsmel
 • 4 spsk olivenolie
 • 2 tsk havsalt

Tilberedelse

 • Vask kartoflen godt og lad skrællen sidde på (jeg brugte 1 stor kartoffel). Skær ud i stænger af ca 1×1 cm.
  600 g sød kartoffel
 • Put dem i en stor skål og tilsæt majsmel, olivenolie og havsalt og vend det hele godt rundt.
  1 ½ spsk majsmel, 4 spsk olivenolie, 2 tsk havsalt
 • Fordel på en eller to bageplader med bagepapir. De må ikke røre hinanden.
 • Bag dem ved 200 grader (varmluft) i ca 30 min. eller til de er blevet gyldne.
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments