Hvis jeg skal nævne én ting, som vi har på menuen flere gange om ugen, så må det være sprøde pomfritter af søde kartofler. Både Viona, jeg og Tais elsker dem! Og så er de både nemme at lave og sunde. ‘Rigtige’ pomfritter er også gode, jojo, men de er nok ikke så gode at spise flere gange om ugen! 😉
Jeg har prøvet at lave sprøde pomfritter af søde kartofler på flere forskellige måder, for at finde frem til de aller mest sprøde og lækre af slagsen, og her er de så 😀 De er skåret i tynde stænger og vendt i olivenolie og en smule majsmel. Se det trick kendte du måske ikke? Det gør dem nemlig lige dét mere sprøde udenpå, samtidigt med de er dejligt svampede indvendigt.
Sprøde pomfritter af søde kartofler
Hvis du ikke har majsmel på lager, så kan de også sagtens laves uden. Det giver bare det der ekstra umpf. Ofte så vender jeg dem bare i olivenolie, groft salt og peber og smider dem i ovnen til de er blevet gyldne og sprøde. Lidt tørrede chiliflager er heller ikke dårligt, men dem bryder Viona sig ikke om 😉
Vi spiser dem som tilbehør til alt muligt. Ofte bliver det til kyllingefrikadeller, som er i høj kurs herhjemme og så måske med noget ekstra grønt til. HER spiste vi dem til sesammarinerede kyllingelår, hvilket også kan anbefales 😉
Reklamelinks er markeret med*
Sprøde pomfritter af søde kartofler
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 g sød kartoffel
- 1 ½ spsk majsmel
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk havsalt
Tilberedelse
- Vask kartoflen godt og lad skrællen sidde på (jeg brugte 1 stor kartoffel). Skær ud i stænger af ca 1×1 cm.600 g sød kartoffel
- Put dem i en stor skål og tilsæt majsmel, olivenolie og havsalt og vend det hele godt rundt.1 ½ spsk majsmel,4 spsk olivenolie,2 tsk havsalt
- Fordel på en eller to bageplader med bagepapir. De må ikke røre hinanden.
- Bag dem ved 200 grader (varmluft) i ca 30 min. eller til de er blevet gyldne.