Sunde kager/ Sundt og sødt

Raw gulerodskage

 photo 10848453_764108520310626_999744482_n_zps1f8a63d9.jpg photo 10787828_432641023555151_1154895670_n-1_zps4600e3ed.jpg photo 10832113_306091976256894_943170223_n_zpscd6159d0.jpg

Denne her raw gulerodskage er fluks røget på top 5 listen over de bedste ‘sunde’ kager, jeg har smagt. Den har en dejlig krydret smag og svampet konsistens, og så se da lige på den, er den ikke fin? 😉 Den er tilmed ikke særlig svær at lave. En idé til en sund nytårsdessert måske?

Apropos nytår, så har jeg netop færdiggjort en indkøbsliste til nytårsaften, hvor jeg i fællesskab med nogle veninder, har kreeret den lækreste menu. Begynder helt at savle, bare af at tænke på den. Jeg har planlagt at fortælle lidt om mine nytårsplaner, ligesom jeg gjorde med min jul 🙂 Så I kan roligt slappe af 😉

Idag har jeg lækkerhedsplaner med en veninde inde i byen, og så har jeg fået et crush på nogle flotte læderboots. Man skulle da næsten være et skarn, når nu de er på 50 %…..

Anywho, her har I opskriften på en LÆKKER raw gulerodskage.

Det skal du bruge (to små kager med en diameter på 12 cm):
3 dl. cashewnødder (der har stået i blød i et par timer i koldt vand)
Saften fra 1/2 appelsin
3 spsk. agavesirup
4 gulerødder
1,5 dl. havregryn
3 dl. dadler
1/2 dl. mandelmel
1 tsk. vaniliepulver
1 tsk. kanel

Sådan gør du:
1. 
Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
2. Fjern stenene fra dadlerne og blend derefter dadler med gulerødder, kanel, vaniliepulver, mandelmel og havregryn. Jeg brugte en stavblender.
3. Tryk massen ned i en en form (eller to små som jeg gjorde). Den skal presses godt ned, så bunden bliver kompakt.
4. Nu skal toppen laves. Blend cashewnødderne med appelsinsaft og agavesirup.
5. Smør derefter cashewcremen på bunden og sæt kagen/kagerne i køleskabet i et par timer.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

 

Måske kan du også lide disse indlæg

4 Kommentarer

  • Reply
    Kristina Danielsen
    10. januar 2015 at 8:12

    Heii.. 🙂

    Gulerødderne…. – Hvor mange gram ca.? Det er jo et vidt begreb om det er 4 små gulerødder eller 4 store…. 🙂

    Mvh. Kristina

    • Reply
      beetrootbakery
      10. januar 2015 at 15:21

      Heiii Kristina 🙂

      Åh jeg aner ikke, hvor mange gram. Men fire mellemstore gulerødder 🙂 Du kan jo altid rive en ekstra gulerod og blende den med ned, hvis du ikke synes bunden er blevet tyk nok.

  • Reply
    Anna
    1. januar 2015 at 14:46

    Åh den ser helt vildt lækker ud Katharina! Den bliver jeg næsten nødt til at prøve 😉
    – Anna

    • Reply
      beetrootbakery
      2. januar 2015 at 9:47

      Tak 🙂 Det kan jeg kun anbefale!

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.