Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Dips og dressinger

60 min+
Vegansk
hjemmelavet rødløgschutney i glas
Rødløgschutney
45-60 min
Vegetarisk
vegetarisk brun sovs
Vegetarisk brun sovs
0-15 min
hjemmelavet basilikumolie
Hjemmelavet basilikumolie
0-15 min
Vegetarisk
Hummus med soltørrede tomater
Hummus med soltørrede tomater
15-30 min
Vegetarisk
Linse hummus
0-15 min
Vegansk
Hjemmelavet gomadressing
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18037614287335457
6 x salater☀️ En samling salater, som jeg håber kan sprede noget sommerstemning🥲 Jeg har en opskrift på nr. 5 på bloggen (stegte asparges med brunet citronsmør), men de andre billeder er blot til inspiration. Det er ofte sådan jeg selv laver salater. Følger ikke en decideret opskrift, men ser på billeder og får ideer til smagssammensætninger☺️ Håber det kan bruges🫶

Husk du kan gemme opslaget, hvis du har lyst💌

#salater #sommersalat #tomater #burrata #apsarges #tilbehør #grønttilbehør
Open post by beetrootbakery with ID 18109608847496423
Karamelliserede gulerødder med sprøde kikærter på en silkeblød fetacreme🥕

Server retten på et flot sommerbord som tilbehør elle spis den med noget lækkert surdejsbrød til☀️

Jeg har købt ind på Aarstiderne.com, hvor de har et stort udvalg af de skønneste økologiske grøntsager, frugter og andre dagligvarer. 

Jeg elsker at klikke rundt derinde og lade mig inspirere af alle de grøntsager, der er i sæson lige nu (danske kartofler🙏) og studere de råvarer, som jeg ikke kender så godt, men som jeg gerne vil smage og udforske. 

Her har jeg lavet en ret, hvor gulerødder er hovedpersonen. En magisk grøntsag, der både kan tilberedes så den er crunchy og saftig, eller som her, blød og karamelliseret. 

RABATKODE: Med koden BEETROOTDV får du 20% på alle dagligvarer på Aarstiderne.com. Den kan kun bruges én gang pr kunde og kan ikke kombineres med andre tilbud. 

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (tilbehør til 3-4 personer):
400 g gulerødder (vægt uden top) 
2 spsk olivenolie
1 spsk flydende honning
1 tsk tørrede chiliflager
flagesalt og kværnet peber
Ca. 120 g kogte kikærter (det varer til ½ dåse)
200 g feta eller salatost
100 g creme fraiche
1 spsk citronsaft 
1 fed hvidløg
kværnet peber

Øvrige:
citronskal 
frisk persille 
tørrede chiliflager

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær toppen af gulerødderne og skræl og vask dem. Skær dem over på langs, hvis de er meget tykke.

Bland olivenolie, flydende honning, chiliflager, salt og peber sammen og hæld det udover gulerødderne og kikærterne. Vend godt rundt. Kom det hele i et ovnfast fad og bag i ca. 40 min. Rør rundt undervejs. Hold øje med kikærterne. Hvis de begynder at blive for sprøde, kan du tage dem op med en ske og lade gulerødderne få lidt længere. 

Bland imens feta, creme fraiche, presset hvidløg og peber sammen til en cremet konsistens. Brug en gaffel eller en stavblender. 

Fordel cremen på en tallerken eller et fad og kom de bagte gulerødder og kikærter ovenpå. Drys med revet citronskal, persille og evt. lidt ekstra chiliflager. 

#aarstiderne #økologi #gulerødder #kikærter #bagtegulerødder #vegetarisk #sommermad #grønttilbehør
Open post by beetrootbakery with ID 18081035767759920
Denne salat kender du sikkert?☀️ Min mor lavede den ofte om sommeren, da jeg var barn. En helt klassisk pastasalat med en cremet karrydressing og majs, ærter og radiser. 

Mit twist på retten er grillost i stedet for bacon. Det giver et salt og sprødt element til retten. 

Perfekt til buffet, frokost i solen og som grill tilbehør. 

Husk du kan gemme opskriften, så du altid har den💌

Det skal du bruge (4 portioner): 
300 g pastaskruer (evt fuldkorn)
200 g grillost eller halloumi
250 g creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
2-3 tsk karry
1 lille rødløg
100 g frosne ærter
100 g majs fra dåse
80 g radiser (ca. 8 stk)
salt & peber
purløg

Sådan gør du: 
Kog pastaen efter anvisninger på pakken og overhæld den derefter med kold vand.

Skær osten i små tern og stegt dem på en pande til de bliver gyldne.

Nu til dressingen. Bland creme fraiche, mayo, citronsaft, sukker, karry (start med lidt og smag til løbende) og finthakket rødløg. Rør rundt og smag til med salt og peber. Bland dressing og pasta og tilsæt majs, ærter, radiser og stegt halloumi.

Drys med finthakket purløg.

#pastasalat #pastamedkarrydressing #karrydressing #grillost #frokost #aftensmad #sommermad #sommersalat
Open post by beetrootbakery with ID 18041409503303058
Maj vibes📸

1. Eksperimenterede med en beluga lasagne og det endte lykkeligt. Har delt opskriften på bloggen. 
2. Kikærter bagt i ovnen med olivenolie og salt. De skal bages til de bliver knasende og sprøde. Så gider alle i familien spise dem🙌
3. Lækkerier fra @hartbageri i solen med veninder🙏
4. Hjemmelavet müsli🤎
5. Den bedste rabarber crumble jeg nogensinde har smagt🍍Du kan finde opskriften på min blog eller længere nede i mit feed. 
6. Chiagrød med blå birkes og citron. Love it💘 Du kan finde opskriften på min blog eller længere nede i mit feed.
7. En koldskål anbefaling @naturmaelkdk 
8. Nem aftensmad. Toast med kimchi og havarti ost🤌
9. Syrener💜
10. Mere med rabarber. Mine rabarbermuffins med hvid chokolade. Du kan finde opskriften på min blog eller længere nede i mit feed. 
11. Fra en tur i Helsingborg. Det er en by, jeg skal udforske meget mere😍 Nu bor vi jo også ret tæt på. Surferlegepladsen er i hvert fald godkendt. Send endelig diverse anbefalinger, hvis du har nogle. 
12. Iskaffe til mig og varm kakao med flødeskum og skumfiduser til min ældste. Og Uno🫶 Vi taler ikke om, hvor mange gange jeg tabte😱
13. Æblekage🍎 Det er ikke rigtig sæson, men fik lyst til at prøve min rabarber crumble opskrift, men med æble. Inspireret af min søde svigermor. 

#rabarber #rababercrumble #kikærter #belugalasagne #vegetar #vegetaropskrifter #aftensmad #hverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18210291736306135
Sticky rødløgschutney/rødløgsmarmelade❤️ kom det i en burger, på en ostemad, på salaten…. Kom det på alt!🤣

Jeg elsker at have et glas stående i køleskabet. 

Husk at gemme opskriften🏷️

Det skal du bruge (1 glas) 
700 g rødløg (ca. 8 stk)
1 tsk chiliflager
3 laurbærblade
3 spsk olivenolie
150 g brun farin
2 tsk sennepsfrø
100 ml balsamicoeddike
100 ml rødvinseddike

Sådan gør du: 
Tag skallen af rødløgene og halver dem. Skær dem i tynde skiver. Kom dem i en pande sammen med laurbærblade, chiliflager og olie. Steg dem forsigtigt ved lav varme i cirka 25 minutter. Rør rundt undervejs.

Tilsæt så brun farin, eddiker og sennepsfrø. Lad det simre i cirka 30-40 minutter eller indtil chutneyen er tyk og mørk. Rør jævnligt, så den ikke brænder på.

Hæld den i et rent glas og kom låg på. På den måde, kan den holde i flere uger. Den kan også spises varm med det samme.

#rødløg #rødløgschutney #rødløgsmarmelade #burgerfyld #osterbord #vegetarisk #vegetsriskburger #burger
Open post by beetrootbakery with ID 18015290642718993
Her har I opskriften på stegt pak choi med et asiatisk twist, så de svømmer rundt i en sauce med oystersovs, soya, hvidløg og sesamolie. Det er SÅ lækkert!

Spis dem eksempelvis til kogte ris og tofu, til nudler, stegt halloumi eller hvad du ellers kan finde på👩‍🍳

Her kommer opskriften og husk du kan gemme den, så du altid nemt kan finde den frem🏷️

Det skal du bruge (tilbehør til 2-4 personer): 
2 fed hvidløg
1 spsk oystersovs
½ lime, saften
2 spsk soyasovs
1 spsk sesamolie
3 spsk smagsneutral olie (jeg brugte solsikkekerneolie )
2 pak choi
sesam til at drysse oven på

Sådan gør du
Start med at blande saucen, så den er klar. Det går nemlig hurtigt, når først kålene er kommet på panden. Pres hvidløg og i en skål og tilsæt, oystersovs, limesaft, soyasovs og sesamolie og rør rundt. Stil den til siden.

Varm den smagsneutrale olie i en stor pande. Du må gerne skrue godt op for varmen.

Vask de to kål grundigt og dup dem tørre. Skær dem over på langs. Du skal ikke skære enden af, da den holder bladene sammen.

Steg dem på panden i ca. 2 minutter på hver side. De skal være let gyldne. Obs: Pak choi kan variere i størrelsen, så du bliver muligvis nødt til at bruge to pander eller stege over to omgange. Hvis dette er tilfældet, så husk at dele saucen i to også. 

Tilsæt så saucen til panden og og fordel den godt ud over alle bladene. Du kan eksempelvis bruge en bagepensel. Steg yderligere kålene i ca. 3-5 minutter på hver side. Det kommer lidt an på, hvor meget bid på gerne vil have i dine kål.

Put dem over på et fad og sørg for at få alt den lækre marinade med fra panden, som ikke kom med. Drys med sesam og server dem varme.

#Pakchoi #grønttilbegør #aftensmad #pakchoy
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required